Write a comment

laptop lenovo v330 15ikb intel core kaby lake r i5 8250u 256gb 8gb fullhd dos fingerprint reader 3

Lenovo rămâne cel mai mare producător de computere din lume - cel puțin din punct de vedere al vânzărilor - iar succesul său se datorează, printre altele, și versatilității sale atunci când vine vorba de echiparea laptopurilor. Spre deosebire de alți producători de computere, Lenovo preferă să echipeze diferite variante de laptopuri cu procesoare ale ambilor cei mai mari producători din lume: AMD și Intel.

 

Este și cazul laptopurilor Lenovo Ideapad, poate cea mai de succes serie de laptopuri de la producătorul chinez. Există modele de Lenovo Ideapad, așadar, atât cu procesoare Intel, cât și cu procesoare AMD. Care sunt mai bune?

Lenovo Ideapad – oferte  (LINK) 

Spre deosebire de piața desktop PC-urilor, unde concurența dintre cei doi mari producători, AMD și Intel, este acerbă, pe piața laptopurilor nu prea există competiție. Intel este efectiv lider detașat. Portofoliul Intel este uriaș, în raport cu AMD, primii având o varietate uriașă de generații de procesoare și plăci grafice.

Finalul lui 2019, însă, și începutul lui 2020 vor aduce o contraofensivă a celor de la AMD și pe piața procesoarelor pentru laptopuri. Deja câteva modele noi de laptopuri au fost echipate cu procesoare AMD. Între acestea, Acer Swift 3 sau Surface Laptop 3. AMD își propune ca, în 2020, să reducă din ecartul uriaș față de rivalul său pe piața laptopurilor.

Lenovo Ideapad - oferte eMAG

Revenind la decizia Lenovo, de a oferi procesoare din ambele tabere pe laptopurile sale din seria Lenovo Ideapad, trebuie spus că, dacă ești în căutarea unui laptop pentru zi de zi, unul cu procesoare Intel Core i5 ar trebui să fie suficient. Core i7 și Core i9 oferă în general mai multă putere de procesare, dar dacă nu folosești laptopul pentru sarcini dificile, precum editare foto sau video în mod constant, nu vei avea nevoie de atât de multă putere.

AMD contraatacă pe această piață cu procesoarele Ryzen, care oferă mai multe nuclee la același preț și grafică mai bună la plăcile video integrate. În schimb, Intel oferă mai multă performanță per nucleu.

Când vine vorba de procesoare pentru laptopurile de gaming, din nou, AMD, în ciuda diferenței mari față de Intel per-total, aici stă ceva mai bine. Motivul? AMD oferă grafică mai bună decât Intel, dar AMD are puține modele de procesoare cu procesor grafic integrat. 

Indiferent, însă, ce variantă de procesor alegi, trebuie să știi că Lenovo Ideapad este una dintre cele mai bune opțiuni atunci când îți dorești un laptop de calitate. 

Lenovo este an de an în top 3 producători de laptopuri, uneori pe locul 1, alteori pe locul 2, iar faptul că atât de multă lume (chinezii de la Lenovo au o cotă de piață de cel puțin 20% anual) preferă aceste laptopuri ar trebui să însemne ceva. Un laptop Lenovo Ideapad are procesor fiabil (fie el Intel sau AMD), memorie bună, spațiu de stocare din belșug, ecran aspectuos și multiple opțiuni grafice. 

Tu ce model de Lenovo Ideapad îți alegi?

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest