Write a comment

postura birou

Postura ta la birou are un impact semnificativ asupra sănătății, mai ales în cazul în care îți desfășori activitatea în fața unui computer. Dacă, în această perioadă, lucrezi de acasă, este important să investești într-un scaun special conceput pentru a-ți susține eficient spatele.  Acesta trebuie să fie compatibil cu nevoile tale și să sprijine tot corpul. Ținând cont de aceste aspecte, îți vei îmbunătăți postura și vei preveni durerile și eventualele probleme de sănătate.

Iată ce trebuie să faci pentru a avea o postură corectă:

1. Reglează înălțimea scaunului

Pentru acest lucru, există o manetă, care este, de obicei, în dreapta scaunului de birou și este prevăzută cu săgeți, pentru a-l ridica, respectiv pentru a-l lăsa mai jos. Setează înălțimea scaunului, astfel încât partea inferioară a coatelor să fie la nivelul biroului. Dacă ai unul suspendat, reglează-le pe amândouă, astfel încât poziția ta să fie una cât mai confortabilă.

2. Asigură-te că picioarele sunt așezate ferm pe podea

Așează-te bine pe scaun și asigură-te că picioarele stau ferm pe podea. Suportul adecvat al acestora este esențial pentru confortul spatelui și pentru menținerea unei posturi corecte. Dacă nu sunt bine întinse, va trebui să achiziționezi un scaun extra, pentru a ajunge la cea recomandată. Unghiul de 90 de grade, obținut prin această poziționare, îți va alinia corect coloana, iar eventualele dureri de spate vor fi atenuate în timp. 

3. Reglează unghiul scaunului

Un scaun ergonomic pentru birou permite reglarea sa pe orizontală sau într-o direcție ușor înclinată. De obicei, maneta dedicată acestei manevre se află în partea dreaptă, spre spate.

Menținând scaunul orizontal sau înclinat spre spate, beneficiezi de o poziție de ședere confortabilă și relaxantă, păstrând, în același timp, postura corectă a coloanei vertebrale. Înălțimea pe care o alegi va influența poziția și unghiul format, așa că fii sigur că este cea potrivită. 

4. Reglează unghiul spătarului

Maneta pentru reglarea unghiului spătarului se află, de cele mai multe ori, pe partea dreaptă și se poate roti înainte și înapoi. Înclinarea acestuia este recomandată în cazul în care decizi să faci o pauză și vrei să te relaxezi. În rest, este indicată o poziție cât mai verticală. 

Poate fi dificil să îți amintești să faci pauze regulate, pentru a te dezmorți, însă o metodă eficientă este de a seta o alarmă la fiecare 30 de minute. Când aceasta se oprește, setează alta la 5 minute, pentru a te mișca și așa mai departe. O altă opțiune este să utilizezi aplicațiile special concepute pentru desktop, care te ajută să monitorizezi timpul de lucru, astfel încât să poți calcula când este momentul să faci o pauză.

În concluzie, este foarte important să ai o postură corectă la locul de muncă și să folosești scaune ergonomice, pentru a te asigura că ai coloana vertebrală perfect dreaptă. Însă, este la fel de important să păstrezi aceste obiceiuri de la birou și acasă sau oriunde altundeva. Menținerea unei poziții corespunzătoare a corpului este esențială pentru prevenirea, pe termen lung, a durerilor și a eventualelor afecțiuni osoase. 

Sursa foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest