Write a comment

flota masini

Managementul flotei este procesul care presupune gestionarea tuturor informațiilor despre autoturismele pe care le folosește o firmă. Acest lucru le permite companiilor să beneficieze de o reducere a costurilor, să îmbunătățească eficiența și să asigure conformitate cu standardele legale. Acest serviciu poate include o varietate de funcții, cum ar fi închirierea și finanțarea vehiculelor, întreținerea lor, gestionarea accidentelor, a combustibilului și a sănătății șoferilor.

Iată ce nu știai despre managementul flotei și de ce este acesta important:

  • Este foarte eficient

Scopul gestionării flotei în afaceri este de asigura funcționarea fără probleme a vehiculelor de lucru ale companiilor, de a căuta în permanență modalități de îmbunătățire a performanței, de a menține costurile de exploatare la minimum și de a asigura respectarea reglementărilor guvernamentale.

  • Reprezintă o necesitate pentru companiile de marfă și transport

Multe companii au o flotă de vehicule de gestionat. În general, cu cât este mai mare afacerea, cu atât numărul de mașini este mai mare. Companiile care transportă marfă trebuie să se ocupe de logistica destul de complexă necesară desfășurării activității. Nevoia de reparații este constantă, totuși o companie trebuie să poată livra la timp pentru a menține clienții fericiți.  

  • Îmbunătățește productivitatea

Soluțiile pentru gestionarea flotei cresc, de asemenea, productivitatea unui business. Te ajută să reduci timpul inactiv, să urmărești autoturismele, să monitorizezi siguranța și să îmbunătățești eficiența angajaților. De asemenea, această soluție de gestionare ajută la obținerea în timp real a datelor despre motorul vehiculelor în timp ce acestea rulează, pentru a optimiza programele de mentenanță preventivă. În felul acesta, o să știi exact de fiecare dată când este nevoie ca un autoturism să fie înlocuit. 

Dacă îți dorești mai multe detalii și vrei să optezi pentru serviciile de managementul flotei, la numai un click distanță găsești toate informațiile de care ai nevoie.

 

  • Poate reduce costurile

Chiar și cea mai bună strategie de reducere a costurilor poate eșua din cauza volatilității prețurilor la combustibil. Luând măsuri pentru creșterea eficienței, reducerea timpului inactiv și optimizarea rutelor, vei contribui la economisirea benzinei sau a motorinei. 

Gestionarea flotei implică și rentabilitate operațională, întreținerea vehiculului, siguranța și conformitatea mașinii și eficiența operațională. Un management eficient te ajută să reduci costurile combustibilului, să optimizezi rutele, să crești productivitatea și să îmbunătățești satisfacția clienților.

Companiile care dețin propriile mașini au nevoie de servicii specializate pentru a gestiona unele sau toate sarcinile legate de administrarea acestora. Sarcinile specifice includ urmărirea mașinii, a șoferului și a incidentelor.

Având în vedere cele de mai sus, se poate afirma cu siguranță că managementul flotei se poate dovedi a fi o mișcare foarte inteligentă. Nu numai că va fi de mare ajutor în creșterea rentabilității generale a organizației, ci va menține și clienții mulțumiți.

Sursa foto: pixabay.com/ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest