Write a comment

activitati copii

În această perioadă, tot mai mulți oameni lucrează de acasă, iar acest lucru, deși prezintă numeroase avantaje, vine și cu o serie de dezavantaje. Dacă părțile pozitive sunt bine cunoscute, cum ar fi eliminarea timpului pierdut pe drum până la muncă, reducerea costurilor pentru combustibil și faptul că poți sta acasă cu cei dragi, există și câteva părți negative, care s-ar putea să te afecteze în timp.

Pe lângă lipsa de socializare cu colegii de muncă, există un alt aspect mai dificil de gestionat. Acest aspect este legat de copii, de care trebuie să ai grijă cât timp vor sta și ei acasă, iar activitățile lor de relaxare și delectare s-ar putea epuiza rapid, pe măsura nivelului tău de energie.

3 activități prin care îți poți ține copiii ocupați

 1. Pentru școlari: Jocul “Ghicește județul din care vine mașina, în funcție de numărul ei”

Deși traficul este și el redus în această perioadă, copiii se vor distra copios dacă îi vei pune la geam și le vei cere să ghicească din ce județ e fiecare mașină care trece pe stradă, în funcție de numărul ei de înmatriculare.

Nu doar că vor învăța mai ușor județele țării, dar acest lucru le va dezvoltă și spiritul de observație. Dacă ai mai mulți copii, transformă totul într-o competiție pe puncte, iar, la final, realizează un clasament. Jocul acesta sigur îi va ține în priză, iar tu vei reuși să lucrezi liniștit cât timp ei urmăresc mașinile pe geam, însă asta nu înseamnă în niciun caz că nu ar trebui să îi supraveghezi. 

Dacă ai copii preșcolari, lor le poți cere să identifice mărcile mașinilor, în funcție de embleme sau text. Astfel, acest joc e ideal și pentru micuții care știu să citească, dar și pentru cei care nu au învățat încă.

 2. Pentru toți copiii: Puzzle-uri cu premii în… puzzle-uri

Industria boardgame-urilor și a puzzle-urilor a explodat în această perioadă, când mai toată lumea petrece mult mai mult timp în interiorul propriei locuințe. Tocmai de aceea, un puzzle sau un joc de societate s-ar putea să fie exact acea activitate de care aveai nevoie pentru a-ți ține copiii ocupați într-un mod distractiv.

Poți începe prin a oferi un puzzle cât mai simplu, după care, în momentul în care copiii au finalizat primul joc, le vei oferi unul mai greu și tot așa. Creșterea nivelului de dificultate la îi va ține absorbiți ore în șir, timp în care tu vei putea lucra liniștit de acasă.

În cazul în care vrei să-ți iei o pauză, te poți juca un boardgame simplu cu ei, iar dacă vor prinde gustul, copiii tăi îl vor juca și singuri după aceea, fapt ce îi va ține interesați în continuare.

 3. Pentru bebeluși: Plimbatul cu căruciorul în casă

Când ai un deadline de îndeplinit, iar ora de somn a bebelușului tău se apropie, cel mai simplu mod de a-l adormi e de a-l pune într-un cărucior și a începe să-l plimbi prin casă. Mișcările naturale de legănat îl vor adormi imediat, iar tu vei putea termina lucrurile pe care le ai de făcut la muncă.

În situația în care ai un cărucior 2 în 1 pentru copii, poți alterna între modul sport și modul landou pe care la are acesta, pentru a vedea cum adoarme mai ușor bebelușul. 

Indiferent de activitatea pe care o alegi pentru a-ți ține copiii ocupați pe durata izolării în casă, încearcă să alegi ceva care este, în egală măsură, constructiv, dar și distractiv. Astfel, te vei asigura că nu se vor plictisi foarte repede de activitățile pe care le propui, iar tu vei putea lucra liniștit de acasă în continuare.

Sursă foto: Shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest