Write a comment

mediul online

Sibienii care își doresc să aibă o voce în mediul online și să își facă ideile cunoscute la nivel național pot întâmpina mai multe greutăți decât cineva care locuiește în capitala țării. Dacă cei din București pot avea acces mai rapid la o televiziune națională și, ulterior, își pot face mai ușor un renume în fața unei audiențe mai mari, pentru cei din provincie acest parcurs este puțin mai dificil. 

Cu toate acestea, există câteva variante, care te pot face cunoscut în spațiul virtual, chiar dacă nu stai în capitala țării și nu te bucuri de apariții TV.  

Iată cum poți să ajungi cunoscut pe Internet!   

1. Creează-ți un blog despre subiectele care te interesează 

Când vine vorba de crearea unui blog, nu contează că stai în Sibiu sau în capitală, pentru că articolele circulă la fel de rapid în mediul online. Primul lucru pe care ar trebui să-l știi este că, pentru acest lucru, nu ai nevoie de cunoștințe tehnice sau de programare.  

Tot ce trebuie să faci este să accesezi platformele de specialitate și să îți alegi un nume pentru pagina ta. Aceste site-uri oferă diverse design-uri gratuite și multe opțiuni, prin care o poți cosmetiza după bunul plac. 

Trebuie să te gândești bine la ceea ce ți-ai dori să postezi pe blog și la modul în care vei interacționa cu cititorii tăi. Nu te aștepta să ai succes peste noapte, deoarece, ca orice alt lucru bun, și un astfel de proiect va necesita timp pentru a crește și pentru a deveni popular.   

Dacă vrei să cumperi un domeniu personalizat pentru site-ul tău, atunci poți achiziționa astfel de servicii de hosting de la btstelecom, la prețuri extrem de avantajoase. Astfel, pagina va avea un aspect mai profesional și va fi mai ușor de reținut și de accesat de către actualii și viitorii tăi cititori. 

2. Fă-ți propriul tău canal de YouTube  

Dacă nu ești pasionat de scris și simți că te poți exprima mai eficient prin vorbe, atunci un canal de YouTube s-ar putea plia perfect pe nevoile tale. Principalul punct forte al unui astfel de cont este că vei beneficia de serviciile celei mai populare platforme de video sharing din lume cu zero costuri.   

Poți alege să faci videoclipuri despre Sibiu, despre călătoriile tale, analize politice sau vloguri despre orice alt subiect care te pasionează. Cu cât vei aduna mai mulți subscriberi, cu atât vor fi mai populare clipurile tale, iar șansele de a câștiga bani din această activitate vor crește. Nu îți rămâne decât să fii consecvent și să postezi materiale noi în mod frecvent, iar cu timpul, dacă oferi conținut de calitate, vei ajunge să ai o voce în mediul online. 

3. Începe să scrii pe platforme de specialitate 

În prezent, există nenumărate platforme online, unde oamenii scriu articole pe teme din domeniile în care sunt specializați. Astfel de site-uri îți oferă marele avantaj de a fi foarte accesate și credibile, numărul cititorilor lunari fiind de ordinul milioanelor. 

Așadar, dacă îți vei crea un cont și vei începe să scrii, vei putea să te inspiri de la alți oameni de top din aria ta de interes și vei putea adapta cunoștințele dobândite propriului tău stil de scris. 

Articolele de pe aceste pagini sunt foarte bine indexate în motoarele de căutare, ceea ce îți va oferi o vizibilitate mai mare decât dacă ai scrie un articol pe blogul tău, care nu este la fel de accesat de utilizatorii din mediul online.  

Indiferent de varianta prin care dorești să te faci remarcat în mediul online, faptul că ești din Sibiu nu ar trebui să te oprească, deoarece există o sumedenie de variante la doar un click distanță. Tu ce alte recomandări ai? 

Sursa foto: Shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest