Write a comment

cumitipregatesticopilul

Având în vedere că starea de urgență a luat sfârșit, pe parcursul stării de alertă, lucrurile se vor mai relaxa. Acest lucru include, de asemenea și activitatea copiilor. Vei putea petrece mai mult timp afară cu copilul tău. Totuși, înainte de a face aceste lucruri, trebuie să îl pregătești pentru interacțiunea cu alte persoane de vârsta lui. Nimic nu mai este la fel ca înainte, așa că trebuie să fii precaut și să te asiguri că el este în siguranță.

Iată cum îți pregătești copilul pentru perioada următoare:

  • Mască

Masca este foarte importantă, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Aceasta trebuie purtată în permanență, mai ales atunci când există posibilitatea contactului cu alte persoane. Protejează-ți copilul și învață-l importanța unei astfel de măști. 

De asemenea, pentru a face totul mai distractiv și interesant, poți să achiziționezi o mască frumos colorată sau cu modele amuzante. Vei găsi astfel de modele atât online, cât și în anumite magazine fizice.

  • Dezinfectant

Dacă ieși afară împreună cu micuțul tău, nu uita și de importanța dezinfectantului. Indicat este să ai mereu la tine un recipient mic, pe care să îl umpli cu o astfel de soluție. Vă puteți curăța mâinile împreună o dată la un anumit timp, iar în felul acesta, ar putea deveni un obicei pentru fetița sau băiețelul tău. Copilul tău trebuie să cunoască situația actuală și să înțeleagă faptul că este necesar să se protejeze atât pe el, cât și familia și prietenii lui.

  • Hăinuțe noi

Vara este aproape, așa că și garderoba trebuie schimbată. Poate nu ai deja hăinuțele pregătite pentru cel mic sau poate îți dorești să îl îmbraci în lucruri noi, în concluzie, o schimbare este binevenită. Chiar dacă este fetiță sau băiețel, sunt o mulțime de variante din care poți alege. În momentul de față, încă nu au fost deschise mall-urile, iar achiziționarea produselor online reprezintă, în continuare, o metodă indicată. De exemplu, pe 4KidsRomania.ro poți alege îmbrăcăminte și încălțăminte dintr-o gamă largă și, cu siguranță, vei găsi ceva pe placul tău și care să i se potrivească de minune copilului.

 

Perioada  de carantină a fost dificilă pentru toată lumea, iar pentru copii, plictiseala a fost cel mai mare inamic. Părinții au încercat pe parcursul acestor luni să îi mențină ocupați, oferindu-le întotdeauna o activitate care să le atragă atenția și pe care să o desfășoare cu plăcere. Deși au existat dezavantaje, perioada aceasta a fost una potrivită pentru îmbunătățirea relației dintre părinți și copii. În plus, cei mici au avut oportunitatea de a învăța lucruri noi, chiar dacă școlile și grădinițele au fost închise. 

Pentru că această etapă s-a încheiat, cel puțin parțial, este momentul ca părinții să îi pregătească pe cei mici pentru starea de alertă. Copilul, probabil, așteaptă nerăbdător momentul în care va putea petrece mai mult timp la locul de joacă, așa că explică-i dinainte la ce trebuie să fie atent, oferă-i o mască de protecție, îmbracă-l în noile hăinuțe și mergeți împreună afară.

 Sursa foto: pixabay.com/ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest