Write a comment

izolare cantar

În medie, oamenii făceau aproximativ 5000 de pași zilnic sau 30 de minute cu bicicleta pe drum spre serviciu, activitate care a dispărut odată cu izolarea socială impusă pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Pentru cei 5000 de pași, corpul consuma aproape 300 de calorii și se simțea bine să o facă. Totuși, când canapeaua din sufragerie s-a transformat în cel mai bun prieten, nasturii de la blugi au început să se închidă din ce în ce mai greu, iar cântarul s-a hotărât să nu mintă. Cele 300 de calorii zilnice s-au depus cu îndrăzneală, iar acum, cu aceeași îndrăzneală trebuie să cauți soluții. 

7 idei gata de pus în practică pentru fiecare zi a săptămânii

  • Luni: mersul prin casă – fie că te speli pe dinți, îți usuci părul, aștepți ca cina să se gătească sau vorbești la telefon, profită de spațiul din casă pentru a face pași în plus. Folosind un pedometru, la sfârșitul zilei poți verifica diferența.
  • Marți: folosește-ți propria greutate – cel mai rapid instrument pentru a începe să faci sport în casă este propria greutate. Un exemplu excelent sunt exercițiile Burpee, pe care le poți transforma într-un concurs cu toată familia.
  • Miercuri: dansează – nu trebuie să fii dansator profesionisti pentru a profita de această ocazie excelentă de a face sport. Indiferent de muzica pe care o asculți, oferă-ți 15 minute pe zi de libertate și mișcare pe ritm.
  • Joi: lucrează în picioare – dacă încă lucrezi de acasă, poți alterna orele pe scaun cu orele lucrând în picioare. Folosește orice mijloc pentru a-ți ridica biroul la nivelul corpului, poate chiar un scaun ridicat pe masă folosit ca stativ pentru laptop, dacă spațiul îți permite. Vei îmbunătății circulația periferică, poziția spatelui și vei arde mai multe calorii.
  • Vineri: antrenament virtual – din intimitatea casei poți accesa servicii online de antrenament, alături de sportivi profesioniști. Nu-ți face griji dacă nu ai tot ce îți trebuie. Poți găsi diverse echipamente pentru fitness doar la un click distanță.
  • Sâmbătă: hrănește inteligent corpul – dincolo de mișcare, alimentația are un rol extrem de important în menținerea sănătății. Stările de anxietate nu dispar cu chips-uri sau ciocolată, ba mai mult, sarea și zahărul în exces cresc tensiunea arterială și agitația. Plăcerea imediată dată de gust se va schimba în maxim 60 de minute în slăbiciune și nevoie de “mai mult”. În schimb, legumele verzi, fructele de pădure sau somonul oferă un aport excelent de Magneziu, Acid Folic și Vitamina D, ce vor da o stare de bine corpului pentru mai mult timp. Planifică-ți mesele sâmbăta pentru întreaga săptămână, poți face cumpărăturile liniștit, știind deja ce ai nevoie și astfel vei scăpa de grija zilnică: “Eu ce mănânc azi?”
  • Duminică: antrenează mintea – orice obicei nou are nevoie de timp și execuții repetate pentru a se stabiliza. Însă, pentru a face acele execuții repetate, ai nevoie de o motivație internă. Principalul aliat al corpului este mintea, pe care, de asemenea, trebuie să o antrenezi. Folosește ziua de duminică pentru a găsi și a oferi creierului tău din ce în ce mai multe motive pentru a continua și în săptămâna ce vine obiceiurile sănătoase pe care le-a început.

În concluzie, se pot găsi cu ușurință soluții care să compenseze lipsa de mișcare până la birou și care să-ți dea cu adevărat o stare de bine. Inventivitatea nu are limite, poți încerca să găsești și tu alte variante de a face efort într-un mod plăcut.

 sursa foto: freepik.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest