Write a comment

produse cumperi

Atenția în România s-a îndreptat din ce în ce mai mult în ultimii ani înspre alimentația sănătoasă, stilul de viață echilibrat și preparatele neprocesate, lipsite de chimicalele care se pot citi pe lista de ingrediente a numeroase produse achiziționate de la supermarket. Oricât de mult te-ai strădui să le elimini din dietă, cel mai greu este să renunți la cele cu care te-ai obișnuit și care sunt nelipsite de pe lista de cumpărături. 

Partea bună este că nimeni nu cere să le abandonezi. Probabil că ești deja obosit de confuzia creată în ultimii ani cu privire la acest subiect: ce este bine să mănânci, ce îți poate dăuna, ce este de preferat să eviți. Realitatea este că singura regulă de care trebuie să ții cont este cea de a avea un echilibru și o măsură în toate. Cumpără ceea ce nu poți pregăti singur și fă acasă măcar o parte din produsele pe care ți le procuri mereu din comerț. 

Atât timp cât poți avea garanția a ceea ce consumi, de ce să nu o faci? Nu ai nevoie decât de bunăvoință, o schimbare a perspectivei în ceea ce privește comportamentul alimentar și una din numeroasele lăzi frigorifice disponibile, care îți va asigura spațiul necesar pentru a conserva preparatele tale homemade.  

7 produse sănătoase pe care le poți pregăti acasă în loc să le cumperi

  • Cuburile de vegeta

Nicio gospodină nu concepe ideea de a pregăti o supă fără ele. Folosind legume, puțin ulei de măsline și condimente după gust, se poate obține un concentrat natural și sănătos. Nu trebuie decât să mixezi cu blenderul compoziția care, odată ce s-a răcit, se taie în cuburi și se congelează.

  • Înghețata

Probabil știai deja că o poți face acasă, dar, din comoditate, ai preferat-o mereu pe cea din comerț, deoarece metoda de preparare ți se pare complicată. Adevărul este că rețeta cea mai simplă nu necesită decât fructe și smântână. Până și zahărul și ouăle sunt opționale. 

  • Pastele

Bunicile din Italia de demult nu aveau, cu siguranță, un supermarket la dispoziție cu acest ptodus. Pastele de diferite forme și dimensiuni erau preparate de mână, în casă. Ai nevoie doar de făină, ouă și ceva răbdare pentru a întinde un aluat subțire, în cazul în care nu deții un aparat special. Poți pregăti mai multe porții pe care le să le congelezi și care îți vor salva serile când ajungi târziu de la muncă, deoarece necesită un timp foarte scurt de fierbere. 

  • Ketchup-ul

Este unul dintre sosurile cel mai mult folosite din lume. Îl poți face în mod simplu acasă și, în plus, se poate personaliza adăugând condimente și zahăr după gust. Dacă vrei să pregătești o cantitate mai mare, îl poți păstra în borcane. 

  • Untul

Nu ai nevoie decât de aproximativ 15-20 de minute și de niște smântână proaspătă și grasă, care trebuie mixată. Cel din comerț nu este mereu de cea mai bună calitate, iar, uneori, poate și să conțină margarină. Folosește cea mai simplă metodă să faci unt de casă, pe care îl poți ține maxim o lună la frigider, sau se poate congela, pentru a-l conserva mai mult timp. 

  • Aluatul de foietaj

Într-adevăr, urmează să ai ceva de lucru în acest caz. Dar, în urma efortului tău, vei avea garanția că aluatul de foietaj pe care îl folosești, fie pentru dulciuri, fie pentru tarte cu legume, conține doar făină și unt de cea mai bună calitate. Poți munci o singură dată, preparând o cantitate mai mare, care se păstrează perfect la congelator. 

  • Mâncarea pentru câini

Dacă ești atent la alimentația ta, de ce nu ți-ai trata la fel animalul de casă? Conservele sunt comode, dar la fel de practic este și să folosești porții de mâncare făcută de tine și congelată, ulterior. Ai la dispoziție numeroase rețete ușoare și economice prin care poți combina macronutrienții de care aceștia au nevoie: proteine și carbohidrați. Folosind carne tocată, legume și paste sau orez, ai garanția că patrupedul tău are parte de o masă completă.

A pregăti în casă aceste produse, pe care, îl mod normal, le cumperi de la supermarket, înseamnă a face un pas înainte înspre o viață mai sănătoasă. Chiar dacă la început poate părea complicat să investești timp preparându-le, odată ce sunt gata și le conservi pentru o perioadă mai îndelungată, îți vei schimba sigur ideea!


Sursa foto: storyblocks.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest