Write a comment

afacere pandemie

În ultimele luni, situația declanșată de pandemia de coronavirus a închis sau a ținut pe loc multe dintre afacerile sibienilor. De fapt, problemele din acest sector există nu doar pe plan județean – local, ci sunt semnalate și la nivel mondial. Business-urile care nu s-au putut susține financiar, dar și cele care nu au avut posibilitatea să se mute cumva în mediul online, au avut cel mai mult de suferit.

Vestea bună pentru cei care nu s-au declarat învinși în lupta invizibilă cu pandemia este că există câteva soluții potrivite pentru ca afacerile să ruleze în continuare. Atenție, însă, este vorba despre cele mici, nu despre corporații și marii întreprinzători. Aceștia din urmă se încadrează la alt nivel și pot primi alt tip de finanțări/ajutor.

Iată ce trebuie să faci ca lucrurile să meargă în direcția bună!

  • Una dintre soluțiile la care mulți au apelat în această perioadă a fost solicitarea unor credite nebancare. Proprietarii de pensiuni, de exemplu, care, deși nu au mai avut clienți, au fost nevoiți să plătească facturile de gaze, energie electrică și nu numai. Un astfel de credit, simplu și rapid, le-a fost de mare ajutor: este ușor de obținut, nu ai nevoie să completezi foarte multe hârtii, toată procedura se efectuează online, iar timpul de așteptare este relativ scurt. Din momentul în care ai fost declarat eligibil, vei primi curând împrumutul solicitat.
  • Dacă afacerea ta poate fi mutată în mediul online, nu ezita să faci acest lucru. Librăriile, magazinele de jucării, florăriile, cofetăriile și multe altele pot începe – dacă nu au făcut-o deja – să se promoveze prin intermediul site-urilor proprii și al rețelelor de socializare. Stabilește bugetul pentru campaniile de marketing online, încheie un contract cu o firmă de livrări și spune-le clienților tăi că nu i-ai uitat, ci ești la datorie pentru ei.
  • Activitatea ta era strâns legată de educația nonformală (afterschool, cursuri de limbi străine pentru copii si alte activitati)? Continuă să păstrezi legătura cu clienții/părinții și oferă-le celor mici posibilitatea să ia parte în continuare la cursuri, prin intermediul platformelor online. De asemenea, e momentul să vii cu ceva nou în business-ul tău și să creezi o paletă de activități virtuale, care să poată fi accesate și după ce se reiau cele în format fizic.
  • Ești posesorul unui atelier de croitorie? E timpul să adaugi cel puțin două accesorii noi pe lista de produse: măștile de protecție și vizierele. Acestea vor fi la mare căutare de aici înainte. Realizează modele versatile, din materiale de calitate. În cazul măștilor de protecție, alege bumbacul organic. Promovează-ți online noile produse. De asemenea, donează o parte din producție celor care nu își permit achiziționarea lor. Dar din dar se face rai!
  • Există foarte mulți oameni preocupați de propria sănătate, însă, acum, mai mult decât oricând, numărul acestora a crescut. La mare căutare sunt suplimentele alimentare, care au rolul de a întări imunitatea. Așadar, dacă ai un plafar de cartier și, până acum, te-ai rezumat doar la a vinde ”la tejghea”, este momentul să îți construiești un site și să treci la vânzările online. Un împrumut rapid îți poate asigura banii necesari promovării unui astfel de proiect. Pentru a afla mai multe despre creșterea imunității, mai ales la copii, acest articol te poate îndruma în mod corespunzător.

Un lucru e cert: din momentul în care restricțiile se vor relaxa, realității de dinainte de covid-19 i se va alătura una virtuală, care se va menține permanent de aici înainte, mai ales în ceea ce-i privește pe antreprenori. Soluția este să te împrietenești de pe acum cu mediul online și să profiți de tot ceea ce acesta îți poate oferi.

Sursa foto: Shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest