Write a comment

poza

Dacă ai decis să organizezi o masă în familie, la care dorești să-i inviți chiar și pe cei cu care nu te vezi tot timpul, un plan este binevenit pentru a te pregăti așa cum trebuie. 

Bineînțeles, nu trebuie să te stresezi, însă chiar și această ocazie este un mic eveniment pe care îl poți gestiona în cel mai bun mod cu putință. Însă, pentru a reuși acest lucru, este important să ții cont de câteva detalii după care să te ghidezi cu succes. 

Află care sunt cele 4 aspecte esențiale de care trebuie să ții cont pentru a-i impresiona pe cei dragi atunci când organizezi o masă în familie!

1. Confortul

Atunci când inviți la masă un număr mai mare de persoane, confortul poate fi o provocare. Cu siguranță, unul dintre factorii principali este spațiul pe care îl ai la dispoziție. Proporțional cu acesta, nivelul de confort poate varia, însă nu trebuie să te temi, fiindcă, inclusiv în spații ceva mai restrânse, poți pune în practică o serie de tips & tricks, care să te scoată la liman. 

De exemplu, optează pentru scaune comode, pentru ca musafirii tăi să se simtă bine stând la masă. Dacă nu ai la dispoziție unele de acest gen, poți arunca o privire peste gama de scaune de masă de la Homelux, pentru a vedea care ți s-ar potrivi. Dincolo de acest aspect, încearcă să respecți spațiul privat al fiecărei persoane și optează pentru o organizare cât mai aerisită a locurilor.

2. Mâncarea

Gusturile invitaților pot fi diverse. Încearcă să alcătuiești un meniu de bază, care să fie pe placul tuturor. Nu trebuie să depui un efort considerabil, deoarece, de cele mai multe ori, variantele cele mai simple sunt și cele mai apreciate. 

Nu pune mare preț pe acest detaliu, fiindcă lucrurile sunt mai ușor de realizat decât par. Cei dragi ție se vor bucura de întâlnire și nu te vor judeca în funcție de bucatele puse pe masă, așadar caută rețete care îți fac plăcere și care se prepară repede.

3. Atmosfera

Atmosfera generală poate fi influențată atât de energia cu care sosesc musafirii, cât și de ambientul pe care îl creezi la masă. Decorul, lumina și spațiul în sine sunt elemente importante care schimbă cu totul contextul. 

Pune preț pe aceste mici detalii, care cântăresc mult în ansamblu și găsește metode de colaborare cu cei care vor să te ajute în acest proces. Ține cont de faptul că masa în familie este foarte importantă și oferă nenumărate beneficii de care se pot bucura toți membrii acesteia, indiferent de vârstă.

4. Așezarea la masă

Fiind o masă în familie, așezarea locurilor este destul de ușor de gestionat. Însă, încă din cele mai vechi timpuri, existau câteva modalități de a controla dinamica întâlnirii – de exemplu, la seratele și dineurile organizate de nobili, membrii unui cuplu nu stăteau niciodată unul lângă altul, iar invitatele erau, în permanență, intercalate cu invitații. 

Aceste tactici aveau rolul de a permite comunicarea liberă în cadrul mesei, pentru a evita stagnarea conversației generale. Bineînțeles, astăzi nu se mai pun în practică aceste lucruri aproape deloc, însă le poți testa, pentru a vedea care este efectul.

Așadar, masa în familie este o oportunitate extraordinară de a te întâlni cu cei dragi și de găsi o ocazie perfectă pentru a vă vedea unii cu ceilalți. Totul trebuie organizat într-un mod relaxat, fără stres, pentru că, până la urmă, orice astfel de întrevedere este un motiv de bucurie!

Sursa foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest