Write a comment

sibiunews Televizoare

Modificări genetice, dispozitive care nu au nevoie de niciun fel de intervenție umană sau job-uri în spațiu sunt câteva dintre surprizele care ne așteaptă în următorii 15 ani. E adevărat, bucăți din viitor fac parte deja din viața noastră acum.

Nici cei mai avizați observatori nu ar fi putut pronostica acum 30 de ani unde va ajungee tehnologia în zilele noastre. Un smartphone, așa cum e el astăzi, un smartwatch sau realitatea virtuală sunt câteva din lucrurile care existau doar în imaginație și nimeni nu-și punea problema că le vom avea la degetul mic acum. Sau aproape nimeni, oricum.

Link oferte televizoare eMAG

Nu doar scriitorii de science-fiction au fost capabili să anticipeze sosirea comerțului electronic, a rețelelor sociale, smartphone-urilor și realității virtuale. Unii dintre miliardarii lumiii 2.0, precum Steve Jobs sau Bill Gates, spuneau încă de acum 20 de ani că în viitor vom avea mereu asupra noastră un calculator micuț, fără de care practic nu vom putea trăi. Aveau dreptate. Îl avem: e telefonul mobil inteligent.

În lumina acestor lucruri, rămâne să ne întrebăm ce anume din previziunile marilor „boși” din lumea 2.0 de astăzi va deveni realitatea în viitor.

Dispare frontiera dintre online și offline

Cel puțin asta crede Eric Schmidt, ex CEO Google. O lume fără internet. Adică fără internet așa cum îl cunoaștem acum. Schmidt consideră că internetul va fi integrat în viețile noastre de zi cu zi (wearables, Internet of things etc.) încât „va dispărea granița dintre online și offline” și „va fi precum oxigenul, mereu prezent, fără să ne dăm seama că e acolo.

Oameni modificați genetic vs. roboți

Spre deosebire de alți vizionari precum Elon Musk, antemenționatul Bill Gates sau omul de știință Stephen Hawkings, care au afirmat că inteligența artificială ar putea distruge rasa umană, Reed Hastings, CEO al Netflix, nu se teme de acești „lupi feroce” tehnologici.

Televizoare - ofertă (LINK)

Mai mult, deși pronostichează un viitor în care oamenii și roboții vor conviețui, consideră că primii vor câștiga bătălia cu cei din urmmă grație avansurilor din domeniul modificării genetice (vom fi mai inteligenți, mai puternici și mai rapizi). Astfel, „mașinile” nu-și vor putea realiza visul de a stăpâni Pământul, iar aceste scenarii vor rămâne valabile doar în filmele și cărțile SF.

În vacanțe fără să pleci de acasă

Fără avioane, bărci, trenuri sau autocare: pentru a ajunge la noua noastră destinație va fi suficientă o pereche de ochelari VR (realitate virtuală). Sau cel puțin asta susține Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. Acesta, destul de prolific în pronosticuri despre viitor, este convins că tehnologia va revoluționa lumea într-atât încât multă lume va călători virtual înspre destinații pe care nu le poate vedea fizic. Așadar, mai degrabă VR este complementar, nu un substitut al vacanțelor tradiționale. Marriott deja utilizează tururile virtuale prin hotelurile sale, pentru a atrage clienți.

Joburi în altă galaxie

Călătoriile cetățenilor obișnuiți în spațiu și colonizarea altor planete, precum Marte, vor fi următorii pași pe care-i va face omenirea, potrivit lui Jeff Bezos, CEO al Amazon.

Televizoare - ofertă (LINK)

Crearea de locuri de muncă în spațiu e așadar o consecință firească, spune cel care a creat Blue Origin, companie care concurează cu Space X, a lui Elon Musk, pentru crearea de aeronave pentru transportarea călătorilor în spațiu. Pregătim deja CV-urile?

Mașini autonome

E vorba de alt avans tehnologic, pe care-l vedem și în zilele noastre deja. Elon Musk și Tesla deja lucrează asiduu la asta. Adevărul e că această predicție este cea mai puțin surprinzătoare și una dintre primele care se vor realiza, dat fiind avansul constant al tehnologiei. Google, Baidu, Audi, Tesla sunt doar câteva din numele implicate în fabricarea de astfel de autoturisme fără șofer.

eMAG TV - online (LINK)

Deja există autobuze fără șofer, care străbat străzile din mai multe orașe. Previziunea adevărată e de fapt că aceste mașini, deja realitate, vor deveni normă în viitor.

Fără bancnote și monede

Plățile mobile se fac deja, iar banii în forma lor fizică sunt tot mai puțin folosiți în toată lumea. Tim Cook, CEO al Apple susținea că sistemele de plată mobile, precum Apple Pay sau Google Pay, vor eclipsa plata cash și, treptat, și pe cea cu cardul, devenind o normă în viitorul nu foarte îndepărtat.

Televizoare care se rulează

Viitorul televiziunii va continua. Divertismentul pe televizor nu va muri, grație faptului că marii producători de televizoare au reușit să țină pasul cu avansul tehnologic și nu au văzut internetul ca pe un rival, ci ca pe un aliat.

Astfel, marii producători din domeniu, precum Samsung sau LG, anunță că televizoarele viitorului vor fi cele atât de subțiri încât se vor putea rula, ca niște covorașe, vor avea dimensiuni la alegere și televizorul nu va ocupa spațiu degeaba atunci când nu e folosit efectiv.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest