Write a comment

living

Piesele de mobilier concepute pentru apartamente se schimbă tot timpul, însă se și adaptează în funcție de nevoile celor care locuiesc în ele. Astfel, pentru locuințele mici, stilul funcțional a devenit din ce în ce mai popular printre cei care doresc să își amenajeze livinguri moderne și spațioase în același timp.

Dacă pentru locuințele noi, acest stil este destul de simplu de adoptat datorită suprafețelor generoase, pentru cele mici nu este la fel de ușor. Și totuși, dacă locuiești într-un apartament de 50 mp, sugestiile de mai jos îți pot fi de folos.

Află mai multe despre stilul funcțional și despre cum poți să-l adaptezi în apartamentul tău mic!

Înainte de a trece la amenajare, trebuie să știi care sunt elementele care definesc stilul funcțional, astfel încât să le folosești la maximum, pentru a obține un design cât mai reușit. Astfel, acesta este reprezentat de:

  • mobilier minimalist, care să nu ocupe foarte mult spațiu;
  • mobilă în culori deschise, pentru a crea efectul de luminozitate și de spațiu generos;
  • proporții echilibrate, astfel încât unele piese să nu fie foarte mari, în comparație cu altele.

Conform statisticilor, deși mulți români au propriile locuințe, acestea sunt destul de mici. Pornind de la acest principiu, iată ce trebuie să faci pentru a amenaja un living modern, deși spațiul nu îți prea permite.

  • Renunță la mobila care ocupă pereți întregi

Stilul funcțional este sinonim, în primul rând, cu minimalismul, iar pentru a-l obține, trebuie să te descotorosești de orice piesă mare de mobilier, în special de cele care ocupă pereți întregi. De exemplu, canapelele masive și bibliotecile. Acestea pot fi înlocuite cu unele mai mici.

Dacă unei biblioteci masive nu îi duce nimeni lipsa, poate îți faci griji pentru canapea. Uită de această problemă și dă un click pentru a vedea oferta de colțare pentru sufragerii. Cu o așa varietate, vei avea de unde alege un produs potrivit chiar și pentru un apartament mai mic de 50 mp.

  • Organizează livingul pe zone

S-au dus zilele în care sufrageria era locul în care primeai musafiri de câteva ori pe lună și în care poate se mai juca copilul din când în când. Acum, poți organiza livingul în diferite zone pentru a lua masa, pentru a avea un mic birou sau pentru a-ți crea un mic colț pentru relaxare. Cu ajutorul unor piese de mobilier modulare, care se pot transforma la nevoie, te poți bucura de toate aceste lucruri.

  • Acordă atenție corpurilor de iluminat

Iluminatul este adesea ignorat când vine vorba de living, însă stilul funcțional pune accent pe acest aspect, prin urmare ar trebui să acorzi atenția cuvenită corpurilor pe care le alegi și nu trebuie să te limitezi doar la tradiționala lustră de tavan.

Astfel, poți opta pentru mai multe corpuri de iluminat, alegând unul de tavan și încă una sau două lămpi, pe care să le amplasezi în colțurile mai întunecate ale încăperii.

Faptul că locuiești într-un apartament mic nu mai este o problemă dacă vrei să îți reamenajezi livingul, deoarece stilul funcțional este gândit pentru astfel de locuințe. Pe deasupra, nici nu trebuie să cheltui prea mult pentru a avea o sufragerie cochetă și modernă, așadar inspiră-te din sugestiile de mai sus, pentru a amenaja spațiul la care ai visat.

Sursa foto: Pixabay.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest