CSARDAS LocalNews 970x250px

fbp3

Industria IT&C este în plină dezvoltare și ascensiune, pătrunde rapid în toate domeniile de activitate și este în continuă căutare de specialiști digitali care să ocupe posturile nou-create în acest mediu dinamic și în continuă schimbare. La ora actuală cererea de angajați în domeniul IT este mai mare decât numărul persoanelor cu pregătire în domeniu, universitățile de profil din România acoperind doar parțial nevoia de noi specialiști pe care o au companiile din sfera digitală.

Mai mult, pe lângă faptul că numărul absolvenților de informatică este mai mic decât numărul posturilor disponibile în branșă, reprezentanții companiilor spun că, de multe ori, aceștia nu sunt suficient de bine pregătiți pentru a ocupa poziții care necesită competențe specifice. Așadar, oamenii care au cunoștințe solide și abilități practice în domeniul tehnologiei informației sunt extrem de valoroși pe piața muncii – sunt „vânați” de recrutori și remunerați foarte bine pentru munca lor.

Din acest motiv, tot mai multe persoane din diverse ramuri profesionale și cu diferite background-uri educaționale se reorientează spre o nouă carieră în IT, urmând cursuri de specialitate în cadrul cărora dobândesc competențe țintite pentru posturile la care aspiră. Azimut Vision, una dintre primele școli de IT din România, a instruit de-a lungul anilor peste 3000 de persoane care au optat pentru o reconversie profesională către IT, majoritatea angajându-se în domeniu după absolvirea cursurilor.

Succesul programelor de formare profesională în IT organizate de Azimut Vision se datorează abordării țintite către eficiență, modului de predare și relevanței conținuturilor educaționale. Cei peste 25 de instructori ai școlii sunt profesioniști cu experiență vastă în domeniu, din cadrul sau din conducerea unor echipe reale de specialiști IT. Astfel, toate activitățile desfășurate în cadrul cursurilor sunt focusate pe pregătirea participanților pentru a se integra în cel mai optim mod din toate punctele de vedere în industria IT, însușindu-și competențe teoretice, practice, de cultură și dinamică organizațională.

Cristina Haisan s-a angajat ca Software Tester la o cunoscută companie de IT din Cluj după absolvirea cursului organizat de Azimut Vision: „ Ce mi-a plăcut la curs a fost faptul că pe lângă partea practică, extrem de importantă, am avut și partea teoretică în care am învățat foarte multe lucruri. A fost super faptul că am primit toate acele informații de bază care au fost foarte utile. Chiar și la interviu, aproximativ 70% din întrebările discutate fie se regăseau în curs, fie au fost discutate în cadrul cursului. Și chiar și ulterior în interacționarea cu colegii de la muncă. Aveam emoții în privința asta, mă gândeam că poate nu o să pot să mă integrez în discuțiile lor, că nu o să înțeleg limbajul, prescurtările folosite etc. însă nu a fost cazul, m-am integrat atât în grup cât și în discuțiile din cadrul echipei de la locul de muncă și am fost foarte bine primită în echipă.

Cursuri Acreditate de IT în Sibiu

Începând cu luna septembrie 2020, începe o nouă serie de cursuri acreditate de IT organizate de Azimut Vision la Sibiu. Cursurile se adresează atât persoanelor care nu au urmat studii de specialitate și nu au experiență anterioară în domeniu, cât și celor care își doresc să se dezvolte profesional, să-și îmbogățească cunoștințele și să-și completeze competențele cu noi abilități. Persoanele interesate de un parcurs profesional în sfera tehnologiei informației pot alege dintr-o gamă variată de cursuri, pregătindu-se pentru jobul dorit în IT:

Cursul de inițiere în IT este special destinat persoanelor care nu au urmat o facultate de informatică, dar își doresc să lucreze în domeniu. Pe parcursul celor 6 săptămâni de curs (28 septembrie – 12 noiembrie 2020), participanții au ocazia să învețe de la zero despre diferite tehnologii, procese și limbaje de programare (HTML5, CSS3, PHP, MySQL, Java și testare software). Pas cu pas, într-o manieră logică, înveți tot ce ai nevoie să știi ca să poți lua o decizie informată și corectă referitor la ce îți place și ce job ți se potrivește în domeniul IT.

fbp2

Tot din data de 28 septembrie poți începe cursul acreditat de Front-End Developer, în cadrul căruia vei învăța să creezi site-uri web, folosind tehnologii ca HTML5, CSS3, Javascript, CMS, compatibilitate cross-browser, responsive web design. Te vei pregăti pentru viitorul tău job de front-end developer, unde te vei ocupa de tot ceea ce înseamnă experiența utilizatorilor atunci când intră pe un site: felul în care arată paginile, cum sunt structurate, modul în care sunt alese diferite elemente de stil și cum sunt implementate.

Dacă vrei să înveți despre Adobe Photoshop, cum să creezi logo-uri, cărți de vizită, bannere, flyere, cum să modifici imagini sau să retușezi portrete, cursul de Graphic Designer este pentru tine. Poți urma, începând cu 28 septembrie, acest curs constând în 50 de ore de cursuri și seminarii la care vei învăța să creezi materiale publicitare, să editezi fotografii, să creezi design-uri reușite și multe alte lucruri care îți vor permite să te numești artist digital și îți vor deschide o serie de oportunități de angajare sau muncă pe cont propriu în domeniu.

Pentru a deveni Software Developer, înscrie-te la cursul care începe în data de 30 septembrie și învață, timp de 5 luni, C#, SQL, .NET, GitHub, HTML5, CSS3 și Typescript, pentru ca după absolvire să poți aplica cu încredere la joburi entry-level în domeniu. Cursul se adresează persoanelor care nu au pregătire anterioară în IT, astfel că vei începe să înveți și să înțelegi totul de la zero, vei face multe exerciții, îți vei însuși cunoștințe și îți vei dezvolta abilități care îți vor răsplăti perseverența și îți vor asigura un început reușit în noua ta ocupație.

Un alt parcurs profesional pentru care te poți pregăti în cadrul programelor de formare Azimut Vision este cel de Software Tester – o ocupație pentru care te vei pregăti temeinic în cadrul cursului care începe în data de 28 septembrie. Fie că începi de la zero sau urmărești să-ți ridici nivelul profesional, vei învăța tot ce trebuie să știi pentru a deveni un profesionist bun și a face performanță în domeniu.

Dacă ești o persoană cu abilități dezvoltate de comunicare eficientă, dacă știi să înțelegi nevoile oamenilor, să găsești soluții creative, dacă îți place să lucrezi mereu la îmbunătățirea diferitelor sisteme și procese, jobul de Business Analyst în IT este pentru tine. În cadrul cursului care începe în data de 28 septembrie, vei învăța tehnologii ca Agile și SCRUM, indispensabile unui specialist în domeniu, și vei construi bazele noii tale cariere.

Cursurile sunt organizate astfel încât să fie cât mai accesibile pentru oricine își dorește să participe, să se dezvolte profesional și să-și creeze noi oportunități în carieră: sesiunile de formare sunt programate seara, după programul obișnuit de lucru, ca să poată participa și persoanele care în prezent au un loc muncă. De asemenea, cursanții beneficiază de modalități de plată flexibile, taxele de participare putând fi achitate atât integral, cât și în rate, cu cardul, la bancă sau prin Internet Banking.

În urma absolvirii cursurilor acreditate, participanții primesc o diplomă eliberată de Ministerul Educației și Ministerul Muncii, pentru recunoașterea competențelor profesionale dobândite în domeniul în care s-au pregătit, atât la nivel național, cât și internațional. Intra pe site-ul Azimut Vision pentru a descoperi toate cursurile de IT organizate la Sibiu și fă primii pași în noua ta carieră într-un domeniu de viitor, care îți va oferi satisfacție profesională și siguranță financiară.