Write a comment

decorezi casa

Casa este locul în care majoritatea oamenilor își petrec cel mai mult din timpul lor liber, de aceea fiecare încearcă să și-o amenajeze după stilul de viață caracteristic. Designul interior spune foarte multe lucruri despre personalitatea proprietarilor și despre idealul lor de trai. Dacă simți nevoia de o schimbare în ceea ce privește locuința ta, acest articol îți propune un stil aparte de decorațiuni interioare, bine cunoscut de români dar readus în actualitate: designul oriental modern.

Compus din elemente multiculturale cu influențe asiatice, indiene și turcești, este caracterizat de culori puternice și strălucitoare, precum roșul, auriul, argintiul, nuanțe de maro și de asemenea alb, materiale naturale, ornamente naționale și draperii bogate în material. Mai mult, dacă îți dorești o actualizare a stilului oriental și vrei să îl adaptezi tendințelor moderne, poți apela la nuanțe pastelate pentru pereți, iar pe cele puternice să le păstrezi strict pentru decorațiuni.

Iată care sunt caracteristicile stilului oriental și ce ar trebui să faci pentru a-ți schimba complet locuința

  1. Amenajează camerele cu decorațiuni specific orientale

O caracteristică foarte importantă și totodată definitorie a stilului oriental este multitudinea de textile și diversitatea acestora, lucru care se traduce prin folosirea multor perne, a covoarelor de diferite mărimi și modele, dar și decorarea pereților și a tavanului cu materiale. De asemenea, lumina naturală este foarte importantă și contribuie activ la crearea unei atmosfere fabuloase, misterioase, compatibile cu romantismul lor specific. Dacă nu vrei să apelezi la decorarea pereților cu textile, folosește tapetul care imită acest lucru. De asemenea, poți opta pentru pereți din mozaic și sculpturi din ceramică.

  1. Alege mobila corespunzătoare

Stilul oriental are două mari caracteristici și trebuie împărțit între Turcia și Asia (China și Japonia). Mobila specifică stilului asiatic este de obicei moale, adică oamenii preferă să stea pe covoare, saltele sau direct pe podea, în detrimentul folosirii canapelelor. Influențele chinezești pot fi redate prin minimalism și puține elemente decorative, iar cele japoneze prin contraste de culori precum roșu și alb. De asemenea, poți folosi acest stil și pentru decorarea grădinii, sau a altor spații interioare. Pe de altă parte influențele arabe scot în evidență mobilierul confecționat din lemn greu, plin de decorațiuni și sculpturi.

  1. Conferă expresivitate fiecărui spațiu

Pentru a putea ajunge la acest rezultat ai nevoie de foarte multă inspirație și creativitate. De exemplu, poți cumpăra mobilă de la magazinele de tip anticariat pe care o poți vopsi manual și picta după bunul tău plac. De asemenea, cel mai important detaliu constă în alegerea covoarelor specifice acestui stil. Așadar, descoperă aici modelele de care ai nevoie, alege cu atenție coloristica potrivită și ai mare grijă să eviți pe cât posibil conceptul de kitsch. Totodată, pentru a oferi spațiului cât mai multă autenticitate, folosește cât mai multe accesorii decorative, pictează pe pereți elemente grafice sau pur și simplu folosește poleiala.

Așadar, dacă te-ai decis să îți renovezi locuința, ia în considerare acest stil unic și transpune-l în interiorul casei tale cu ajutorul gustului tău personal. Totodată, nu ezita să cauți cât mai multe informații și să te inspiri din ideile designerilor de interior.

Shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest