Write a comment

61JnrafZ7zL. AC SL1457

Consola Nintendo Switch, lansată în 2017, are deja 22 de luni consecutive ca cea mai bine vândută consolă de jocuri video din Statele Unite ale Americii. Când a fost lansată, multă lume s-a întrebat dacă va putea concura cu PlayStation și Xbox, dar iată că i-a și surclasat.

Nintendo Switch este o consolă de gaming dezvoltată de către compania japoneză Nintendo și lansată în mod oficial la 3 martie 2017. Este o consolă de tip hibrid, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată și ca consolă pentru TV, dar și ca device portabil. Controlerele Joy-Con sunt wireless și pot fi utilizate în mai multe feluri. Pot fi conectate în ambele părți ale consolei pentru portabilitate, pot fi conectate la un accesoriu special pentru a putea fi folosite în stilul unui controler clasic sau pot fi utilizate individual, în fiecare mână, în stilul Wii sau Nunchuck. 

Nintendo Switch a venit ca o reacție a pierderilor suferite de companie în 2014 datorate vânzărilor scăzute înregistrate de consola Wii U și a creșterii popularității jocurilor pe telefon. Se pare că versatilitatea și design-ul nou al Nintendo au dat rezultate.

Din decembrie 2018, Nintendo Switch este cea mai bine vândută consolă de jocuri video din America, depășind recordul. Până în această lună, cea mai bine vândută consolă în SUA era Xbox 360, cu 21 de luni consecutive la activ între 2011 și 2013. Conform NPD, în luna septembrie, s-au vândut 670000 de unități de console Nintendo Switch, în timp ce PS4 a înregristrat doar 160000 de unități, iar Xbox One doar 91000. 

Începutul pentru vânzările crescute ale consolei Nintendo Switch ar putea fi reprezentat de lansarea jocului Super Smash. Bros Ultimate în decembrie 2018. Jocul, care este un crossover cu mai multe personaje specifice Nintendo, este și acum în top 15 cele mai bine vândute jocuri.

Această știre ar putea fi umbrită de lansarea noului PS5 în 12 noiembrie (pentru SUA, Canada, Mexic, Australia, Japonia, Coreea de Sud și Noua Zeelandă)  și 19 noiembrie (pentru Europa, Asia, America de Sud și Africa de Sud) și a noii serii Xbox X|S în 10 noiembrie, iar Nintendo Switch ar putea înregistra pierderi în această lună din cauza competitorilor săi. Comparativ cu celelalte console, sistemul consolei Nintendo pare insuficient de puternic, dar aceasta se bazează pe alte caracteristici unice ei. Este interesantă de urmărit evoluția lui Nintendo Switch mai ales acum în preajma noilor lansări, întrucât consolele noi aduc cu ele multe alte lansări de jocuri video.

Multe persoane consideră că Nintendo Switch va mai rămâne, însă, în top o perioadă, întrucât, din cauza pandemiei, vânzările pentru noile console PS5 și Xbox Series nu vor fi foarte mari. Cu toate acestea, lansarea lor înainte sau în jurul Black Friday poate fi o strategie de vânzare bine pusă la punct de către cele două companii. Black Friday este o sărbătoare foarte importantă pentru americani, fiind ziua cu cele mai mari reduceri din tot anul. Ea deschide sezonul cumpărăturilor de Crăciun și are loc în fiecare an în a patra zi de vineri a lunii noiembrie, întrucât Ziua Recunoștinței e joi. Este cea mai aglomerată zi de cumpărături din America și a fost adoptată ca și eveniment și de către alte țări ale lumii. Este de așteptat ca această sărbătoare neoficială să influențeze într-un fel sau altul lansările noilor console de gaming, dar și vânzările consolei Nintendo Switch. 

Per total, în septembrie 2020, s-a înregistrat o creștere de 10% în vânzări față de anul trecut, conform lui Mat Piscatella de la NPD, și asta se datorează în mare parte pandemiei și restricțiilor impuse. Oamenii stau închiși în case și petrec mai mult timp jucându-se jocuri video. Și acest aspect trebuie luat în considerare dacă se va face o speculație vis-a-vis de vânzările noilor console PS5 și Xbox sau chiar și a consolei Nintendo Switch. Rămâne de văzut dacă aceasta se va menține în top și în luna noiembrie.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest