Write a comment

NU apela la un aparat dentar pana nu stii toate aceste aspecte

De cele mai multe ori, romanii sunt sceptici in ceea ce priveste purtarea unui aparat dentar, din cauza costului foarte ridicat de intretinere si a lipsei de informatii pe care o detin. Cu toate acestea, daca te apropii de momentul in care trebuie sa apelezi la aceasta procedura, este necesar sa cunosti cat mai multe aspecte de luat in calcul, pentru a te decide daca aparatul dentar este ceea ce iti doresti si ai nevoie sau nu. 

Un amanunt foarte important, pe langa infrumusetarea aspectului fizic, este acela ca sanatatea orala este imbunatatita pe termen lung. Muscatura incorecta (malocluzia), pe care o au o foarte mare parte din romani, este o afectiune generatoare de dureri de mandibula, migrene si dureri de coloana. De aceea, purtarea sau nu a unui aparat dentar iti poate influenta starea viitoare de sanatate.

Iata ce trebuie sa stii inainte de a-ti pune aparat dentar

  1. Daca am carii, imi pot pune aparat dentar?

Inainte de a incepe procesul indelungat de purtare a aparatului dentar, trebuie sa ti se realizeze anumite consulatii, pentru a se diagnostica starea dintilor. De cele mai multe ori, stomatologul va incepe prin tratarea anumitor carii, extractii in scop ortodontic, la nevoie, tratamente de canal si reconstruirea dintilor, dupa caz. In ceea ce priveste alegerea unui aparat dentar, vezi aici detalii despre materialele folosite si tipurile disponibile pe piata. Este esential sa cunosti modelele de aparate si avantajeze sau dezavantajele pe care acestea ti le ofera. 

  1. Am nevoie de un aparat dentar sau nu?

Inainte de decide soarta danturii tale, este necesara vizita la un cabinet stomatologic, pentru a se stabili de catre medicul specialist nevoia ta de a purta un aparat dentar sau nu. Pentru ca foarte multi romani nu fac acest pas de frica, riscul complicatiilor la nivelul sanatatii bucale creste, iar tratamentele vor fi din ce in ce mai complicate si costisitoare. Totusi, exista cateva semne care iti indica necesitatea de a purta un astfel de aparat. Primul consta in aspectul danturii, dintii intercalati fiind o foarte mare problema a aspectului fizic. De asemenea, dificultatile de mestecare, durerea in zona incheieturii maxilarului, muscarea involuntara a limbii si a obrajilor, sunt semne importante, care trebuie sa te directioneze catre ortodontul specialist. 

  1. Sunt pregatit de viata cu un aparat dentar?

Preturile aparatelor dentare pot varia in functie de cabinetul stomatologic si de materialele pe care ortodontul le foloseste. De asemenea, tine cont de faptul ca montarea si adaptarea nu sunt etape usoare din punct de vedere al acomodarii. Mai mult, pe parcursul anilor in care vei purta aparatul, va fi necesara intoarcerea regulata in cabinet, achizitionarea unor periute interdentale, a unui irigator bucal si a altor produse si ustensile consumabile, fara care nu vei putea avea o igiena corecta, iar toate acestea vor fi costuri in plus pentru care trebuie sa fii pregatit. 

Asadar, inainte de face acest pas, tine cont de informatiile de mai sus si gandeste-te daca aparatul dentar este solutia ta in acest moment. Bineinteles, daca ortodontul va decide ca aceasta interventie este obligatorie, este mult mai important sa iti salvezi dintii decat sa tii la preferintele tale.

Sursa foto: Shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest