Write a comment

1. Sezonul rece se apropie Afla ce presupune pregatirea pentru iarna

Temperaturile de afară sunt din ce în ce mai scăzute, semn că iarna este pe cale să se instaleze, de aceea nu trebuie să te prindă pe picior greșit. Pregătirea pentru lunile următoare este diferită în funcție de persoană, dar câteva aspecte sunt general valabile și se potrivesc cu siguranță și stilului tău de viață!

De la schimbarea garderobei până la adăugarea unor suplimente în alimentația zilnică, ai destul de multe lucruri de care trebuie să te ocupi, înainte de venirea gerului și a zăpezii.

Așadar, iată cum trebuie să te pregătești pentru iarna care vine!

1. Înlocuiește anvelopele de iarnă cu cele de vară

În primul rând, trebuie să îți pui la punct mașina, mai ales dacă o folosești zilnic pentru a te deplasa la serviciu sau cu alte scopuri. Prin urmare, cel mai important este să o dotezi cu cauciucuri speciale pentru sezonul de iarnă, care să facă față depunerilor de zăpada și de gheață de pe carosabil. În caz contrar, ești pasibil de amenzi consistente și reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii.

De asemenea, trebuie să înlocuiești și lichidul de parbriz pe care îl folosești vara cu unul de iarnă, special creat pentru a rezista la temperaturi foarte scăzute și care nu îngheață în instalație, ceea ce ar putea produce daune autovehiculului tău.

2. Suplimentează-ți garderoba de iarnă

Chiar dacă ai dulapul ticsit de haine, niciodată nu sunt prea multe căciulile pentru bărbați sau fularele pufoase pentru femei. De asemenea, în fiecare an apar modele noi ale celor mai populare articole vestimentare, cum sunt gecile groase și paltoanele de lână, așa că asigură-te că ești în pas cu moda și pregătit de vremea rece, în același timp!

Încălțămintea este la fel de importantă, ghetele impermeabile fiind piese esențiale, de care nu te poți lipsi, iar alegerea acestora trebuie să se facă, în primul rând, în funcție de calitatea materialului din care sunt confecționate.

3. Adaugă mai multe fructe și legume în alimentația ta

Un regim alimentar sănătos te va ajuta să îți întărești imunitatea, în așa fel încât să te protejezi de răcelile și gripa de sezon. Pentru acest scop, trebuie să introduci în dieta zilnică o cantitate mai mare de legume și fructe, care îți vor asigura necesarul de vitamine și minerale pentru un organism puternic și pregătit să înfrunte o iarnă grea!

4. Adoptă un stil de viață sănătos

Chiar dacă vremea nu mai este favorabilă pentru plimbări în parc, nu trebuie să renunți la activitățile fizice. Fie că te echipezi cu haine groase și ieși la alergat, fie că te antrenezi acasă, este la fel de benefic pentru starea ta fizică, dar și psihică. Dacă nu ai timpul necesar pentru a-ți crea o astfel de rutină, ai la dispoziție și alte modalități prin care poți face mișcare. Cea mai ușoară și la îndemâna oricui este mersul pe jos, așa că renunță la mașina personală măcar câteva zile pe săptămână.

În concluzie, pregătirea pentru sezonul de iarnă nu este un lucru de neglijat, așa că asigură-te că ai bifat cel puțin aceste 4 lucruri esențiale!

Sursa foto: Unsplash.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest