Write a comment

copil costumat de Craciun atingand decoratiuni de perete de sezon

Crăciunul se apropie cu pași repezi, însă anul acesta s-ar putea să nu fie la fel ca cei din trecut. Efectele pandemiei se fac încă simțite și, cum paza bună trece primejdia rea, vorba vechiului proverb, cel mai probabil sărbătorile iernii te vor prinde acasă fără prea mulți prieteni în jur și fără tradiționalele vizite la părinți sau bunici. 

Totuși, dacă ceea ce se întâmplă în exterior poate fi trist și destul de stresant, nu același lucru trebuie să se petreacă și în sufletul tău. Ai putea să găsești câteva căi pentru a te bucura de venirea Crăciunului chiar în condițiile pandemiei și a găsi câteva momente pe care să le exploatezi pentru tine în ce mai frumos mod.

Iată câteva idei despre lucrurile pe care le poți face pentru a te relaxa și a petrece sărbătorile de iarnă puțin mai bine decât ai putea crede că vor fi

Dacă în anii trecuți, în perioada aceasta, nu prea mai aveai timp nici să respiri în goana după cadouri pentru familie și prieteni, sezonul acesta poți răsufla mai în liniște. Una peste alta, ai vrea să-ți amintești cu plăcere de aceste momente unice ale anului, nu-i așa? Și care ar putea fi calea mai bună decât a găsi modalități noi de relaxare și bucurie în intimitatea căminului tău?

  • Caută din timp cadouri pentru tine, familie sau alte persoane la care ții

Cu posibilitățile nelimitate oferite de mediul online, poți achiziționa cadourile de Crăciun direct din confortul locuinței tale fără să fie nevoie să colinzi străzile și magazinele cu potențial de aglomerare. Vei evita astfel atât riscul pandemic cât și stresul dat de îmbulzeală și goana specifică de sărbători. 

Pentru eficiență, poți nota pe un carnețel câteva idei de cadouri precum și persoanele cărora crezi că li s-ar potrivi mai bine. Vei avea astfel din timp o țintă precisă de cumpărături și nu te vei mai lăsa pradă stresului nehotărârii chiar în apropierea zilelor festive. Asigură-te că faci comenzile din timp pentru a avea timp să ajungă la tine deoarece este posibil ca serviciile de curierat să fie suprasolicitate.

  • Fă-ți o listă de piese muzicale pentru sărbători

Fie că-ți place sau nu muzica specifică de sărbători, nu este posibil să nu găsești câteva piese pe gustul tău, care să te transpună în spiritul Crăciunului și să-ți reducă nivelul de stres. Poate nu o vei asculta mereu, dar dacă introduci în ambientul casei tale câteva sunete vesele și liniștitoare ale colindelor sau acordurile clasice și nemuritoare ale patrimoniului mondial din domeniu, cu siguranță acestea îți vor da o dispoziție mai bună și te vor ajuta să te relaxezi.

Sfat: poți alege melodiile preferate pe YouTube, Spotify sau alt serviciu de streaming audio și poți salva lista ta specială de sărbători, iar apoi o poți accesa oricând simți că ai nevoie de o atmosferă specială acasă.

  • Împodobește-ți casa cât mai frumos 

În afara de împodobirea bradului de Crăciun la care nu ar trebui să renunți sub nicio formă anul acesta, ai mai putea să-ți lași fantezia să zburde liberă și să adaugi câteva pete de culoare, lumină sau design tuturor încăperilor căminului tău.

Din acest punct de vedere nu ar trebui să neglijezi pereții casei tale, iar dacă nu prea știi ce ar merge, poți da un click aici și afla câteva idei interesante de decorațiuni specifice. Cu siguranță vei găsi inspirație și vei reuși să adaugi o notă festivă și plăcută locuinței. 

Așadar, chiar dacă vremurile nu sunt tocmai vesele, nu înseamnă că trebuie să te lași cuprins de tristețe și că nu poți avea un Crăciun frumos și plin de căldură sufletească chiar acasă la tine fie că ești o persoană singură fie că ești împreună cu familia. 

Sursa foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest