Write a comment

fond de ten 660x400

Fondul de ten obișnuia să fie doar o metodă de a acoperi pielea pentru a-i îmbunătăți aspectul și chiar de a ascunde linii fine, riduri sau pete. În ziua de astăzi, însă, fondul de ten pot servi un rol mult mai benefic.

Spre deosebire de trecut, în ziua de astăzi un fond de ten poate fi chiar bun pentru pielea ta, protejând-o de poluare, de soare și ajutând la echilibrarea pielii uleioase sau a celei uscate. 

Drept rezultat, un fond de ten nu numai că te va face să arăți bine, ci de asemenea poate oferi și beneficii serioase.

În acest context, ne-am pus întrebarea dacă folosirea zilnică a unui fond de ten este benefică sau nesănătoasă pentru tine și tenul tău. Iată care sunt principalele avantaje și dezavantaje:

Avantaje: 

Îți uniformizează aspectul tenului, ceea pentru multe persoane dă un impuls bun stimei de sine.

Poate fi distractiv sau chiar relaxant ca parte a unei rutine.

Protecție solară. Un fond de ten bun și hidratant cu SPF îți va proteja pielea de razele UV dăunătoare atunci când ești afară, mai ales în zilele în care nu te-ai gândi să porți protecție solară. Nu știi niciodată când vei întâlni acel prieten care simte nevoia să te țină pe chat pe trotuar o jumătate de oră! 

Machiajul te poate încuraja să investești timp într-o rutină obișnuită de îngrijire a pielii. Spălându-ți fața dimineața înainte de aplicare și noaptea înainte de culcare nu numai că îți poate păstra pielea cu ani mai tineri pe termen lung, ci poate fi și un ritual liniștitor care scade nivelul de stres!

Dezavantaje: 

Probabil că pielea ta nu îți va mulțumi. Mai ales dacă nu îndepărtezi corect machiajul seara, la culcare.

Cheltuieli. Dacă îl folosești zilnic, îl vei consuma mai repede (desigur), așa că va trebui să cumperi mai mult și mai des.

Efort. Da, machiatul și datul cu fondul de ten poate fi relaxant, dar poate fi și o bătaie de cap dacă ești pe fugă sau dacă ai rămas fără un anumit tip de machiaj esențial al rutinei sau dacă nu l-ai adus cu tine. fondul de ten este adesea combinat cu alte produse, precum concealer și pudră, care sunt baza. 

Dacă folosești un fond de ten ieftin care îți înfundă porii sau dacă dormi cu machiajul aplicat îți vei strica extrem de tare tenul și s-ar putea să vezi semne ale îmbătrânirii mai devreme, precum riduri, pori înfundați sau puncte negre. 

Cu cât porți fond de ten mai des, cu atât te bazezi mai mult pe el. Cu cât vezi mai mult cum îți ajută aspectul, cu atât ț-ar putea plăcea mai puțin aspectul tău natural. 

Fondul de ten ți se pune pe telefon și orice ai pune pe față, la fel și pe cămașă atunci când o îmbraci sau o dai jos sau folosești un prosop.

Ar trebui să folosești fond de ten zilnic?

În timp ce pentru unii oameni fondul de ten poate cu siguranță să le aducă beneficii pentru sănătatea pielii, folosirea sa este pe de-a-ntregul opțională. Unor oameni, de exemplu, nu le place ideea de a folosi fond de ten, deoarece preferă să lase la vedere nuanța naturală a pielii. 

Este totuși posibil să menții o piele sănătoasă chiar și fără fond de ten, dar, în afară de cazul în care ai o problemă cu acesta, vei vrea să iei în considerare în mod serios folosirea sa zilnică, în mod special acum când știi care sunt beneficiile anti-îmbătrânire pe care le poate oferi. 

În concluzie, nu uita să cumperi întotdeauna machiaj de bună calitate și, dacă ai o piele sensibilă, asigură-te că consulți dermatologul înainte de a utiliza produse de înfrumusețare și un anumit fond de ten. Există pe piață produse de machiaj organice care conțin mai puține substanțe chimice. Optează pentru un produs natural dacă vrei să-ți salvezi pielea de alergii și infecții. Educarea ta despre ingredientele dăunătoare ale produselor de machiaj te va ajuta să cumperi produse de bună calitate.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest