Write a comment

Vrei sa fii un parinte relaxat si sa ai un bebelus fericit Iata cum poti scapa de cea mai frecvent

În primele luni după naștere, foarte mulți bebeluși suferă de dureri abdominale severe. Deoarece simptomele sunt mult mai intense în acea perioadă din viață, această afecțiune poartă numele de colici abdominale de trei luni. Și pentru că, de multe ori, durerile pe care un copil le resimte sunt severe, părinții trebuie să găsească cele mai bune metode pentru a-l calma.

Iată ce trebuie să faci pentru bebelușul tău care suferă de colici:

De ce apar colicii la bebeluși?

Pot exista numeroase cauze posibile ce duc la apariția colicilor la bebeluși. Dar, până în prezent, există numeroase cercetări asupra factorilor organici ce influențează apariția acestei afecțiuni.

Dacă ai ales să alăptezi, poți presupune că dieta este cea care afectează digestia celui mic. Iar unele mame care au ales să nu ofere copiilor decât lapte matern ajung să evite să consume anumite alimente precum: ceapă, broccoli, varză, usturoi sau produse lactate. Totuși, în urma studiilor s-a demonstrat că laptele matern nu este afectat de consumul anumitor legume sau produse alimentare.

Ce semne prezintă un bebeluș cu colici?

Dacă bebelușul tău are sub șase luni și plânge frecvent, iar burtica este tare și are gaze în mod repetat, poți presupune că totul se datorează colicilor. De cele mai multe ori, simptomele se intensifică pe timpul nopții, ceea ce va afecta atât somnul celor mici, cât și al celor mari.

Părinții sugarilor cu probleme digestive trebuie să găsească suficientă energie și forță pentru a face față vieții zilnice. Și, situația repetându-se noapte după noapte, majoritatea adulților vor deveni îngrijorați și copleșiți de situație.

Ce poți face pentru a calma durerea abdominală a bebelușului tău?

Există mai multe lucruri pe care le poți face zilnic pentru a diminua durerea abdominală a celui mic:

  • Menține caldă burtica bebelușului tău
  • Fă-i masaj de mai multe ori pe zi
  • Oferă-i ceva de supt, precum un biberon sau o suzetă
  • Ajută-l să facă mișcare, cu exerciții fizice potrivite vârstei lui
  • Apelează la remedii naturiste, precum ceaiul cu chimion, anason și fenicul sau chiar picături homeopate.

Bebelușii cu colici simt mult mai des nevoia de a fi aproape de părinți și de a fi ținuți în brațe. În acest fel, celui mic i se va transfera din căldura corpului tău și se va liniști mult mai repede.

Dacă vei opta pentru a-i oferi bebelușului o suzetă sau un biberon cu ceai, alege întotdeauna o tetină specială anticolici. Iar dacă alăptezi, ține cont de recomandările și sfaturile privind alăptarea corectă, astfel încât sugarul să nu înghită și mai mult aer.

Un masaj delicat este întotdeauna util pentru a stimula digestia bebelușului. Și, cu cât mai des apelezi la diferite tehnici de masaj și reflexologie, cu atât copilul tău va învăța să se relaxeze și să scape mai repede de durerile abdominale.

Un alt mod de a-l liniști pe cel mic este cu ajutorul mișcării de balansare, fie așezând bebelușul pe o minge de exerciții, fie folosind unul din numeroasele modele de balansoare și leagăne de la Babyneeds. În acest fel, atât tu, cât și copilul tău, veți putea să respirați profund și să vă bucurați de câteva momente de liniște.

Exercițiile fizice potrivite vârstei bebelușului sunt extrem de utile pentru eliminarea durerilor abdominale. Printre cele mai cunoscute este ”bicicleta”, mai exact mișcarea picioarelor în sus și-n jos. Poți încerca, de asemenea, să așezi bebelușul cu fața în jos pe mâna ta, stomacul fiind pe antebraț. Presiunea și căldura mâinii tale vor reuși să-l calmeze pe cel mic mai repede decât crezi.

Chiar dacă nu reprezintă o afecțiune gravă, colicii sunt o provocare atât pentru copil, cât și pentru părinți. Căci epuizarea și oboseală își vor face simțită prezența după mai multe nopți de nesomn. Dar, cu mult calm și cu ajutorul sfaturilor de mai sus, vei vedea doar partea frumoasă a vieții de părinte!

 Sursa foto: unsplash.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest