CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

set de tobe

Când ești adult, parcă te simți ciudat să începi să înveți de la zero un instrument. Însă nu este niciodată prea târziu să descoperi ceva ce îți place sau să-ți urmezi visul din copilărie. Trebuie doar să fii determinat. Partea bună este că, atunci când ești matur, te cunoști mai bine decât atunci când erai copil și alegeau părinții pentru tine. Se întâmplă de foarte multe ori ca un copil să studieze un instrument pentru că este obligat și să ajungă să renunțe, dându-și seama că, de fapt, nu-i place. Acum este alegerea ta!

Iată 4 întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte să te apuci să studiezi un instrument muzical!

  1. Ce muzică îți place să asculți?

Este foarte important să-ți facă plăcere să cânți ca să poți să fii motivat să studiezi. Dacă preferi muzica folk, chitara va fi o alegere mult mai bună decât pianul, de exemplu. În schimb, dacă îți place muzica clasică și vrei să ajungi la un nivel mai profesionist, alege pianul sau vioara. Mai mult decât atât, dacă ești iubitor de muzică medievală, poți alege lăuta. Desigur, odată ce avansezi, poți adapta orice melodie îți dorești la instrumentul tău.

  1. Care este bugetul tău?

Instrumentele muzicale au prețuri variate, însă trebuie să ții cont și de calitatea lor. Cu cât prețul este mai mic, cu atât dificultatea de învățare este mai redusă, însă acest lucru limitează tipul de piese care pot fi interpretate interpretate cu el. De exemplu, fluierul este un instrument muzical necostisitor, însă este limitat în ceea ce privește numărul de sunete pe care poate să-l emită. În schimb, o variantă mai avansată și un pic mai costisitoare a unui instrument de suflat ar fi flautul. Gândește-te la bugetul tău și la genul de muzică pe care vrei să-l interpretezi și pune în balanță aceste lucruri. 

  1. Unde te-ai vedea cântând?

Îți dorești să cânți într-o trupă sau vrei, mai degrabă, să interpretezi solo? Desigur, poți face show cu orice instrument, dacă studiezi suficient, însă există unele care funcționează mai bine ca parte dintr-un întreg, cum ar fi bass-ul sau tobele. Gândește-te la personalitatea ta. Dacă îți place să fii lider, alege un instrument care iese în evidență într-o trupă, cum ar fi chitara. Dar dacă îți dorești, mai degrabă, să fii eroul din spate, atunci, cu siguranță, tobele sunt cele mai potrivite pentru tine. În cazul în care ești pregătit să îți pui la încercare coordonarea, comandă de pe site un set de tobe și fii cel care dă naștere ritmului.

  1. Cât timp ești dispus să aloci studiului?

Un alt lucru important pe care trebuie să-l consideri atunci când vrei să înveți să cânți la un instrument muzical este timpul alocat studiului și dacă ești sau nu dispus să înveți teorie muzicală la un nivel avansat. Într-adevăr, teoria muzicală este un ajutor important în procesul de învățare al unui instrument, însă dacă nu ești dispus să aloci mult timp studiului, poți alege să cânți după ureche. 

Dacă îți dorești să cânți la pian, nu poți evita teoria, însă chitara este un instrument, care poate fi învățat foarte ușor din mers. 

Cu alte cuvinte, există un instrument muzical pentru oricine. Trebuie doar să găsești varianta potrivită pentru tine!

Sursa foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest