Write a comment

creste salariu

Jumatate dintre respondentii la un sondaj de opinie realizat de platforma de recrutare online eJobs sunt optimisti cu privire la 2021, cea mai mare dorinta pentru acest an fiind de a-si schimba locul de munca sau de a obtine un loc de munca, in cazul in care nu lucreaza.

Intre timp, un sfert dintre respondenti spera la o promovare sau un salariu net mai mare in acest an, mai ales ca multi angajatori au plafonat salariile in 2020.

Vedem alte doua tendinte majore pentru acest an: un numar semnificativ de candidati sunt dispusi sa se recalifice pentru a gasi un loc de munca mai bun si sa castige mai mult, si in acest sens, spun ca intentioneaza sa urmeze cursuri de specialitate. O alta parte dintre salariati doresc sa isi mentina salariu brut dar sa lucreze de acasa permanent, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Conform aceluiasi sondaj, mai putini romani intentioneaza sa lucreze in strainatate sau sa isi deschida propria afacere anul acesta. Aceasta a fost una dintre marile schimbari de pe piata in 2020 si se pare ca va continua si anul acesta.

Cand vine vorba de cele mai mari temeri ale romanilor, primul pe lista este posibilitatea de a nu gasi un loc de munca chiar si in 2021. 10% se tem ca vor exista concedieri in compania pentru care lucreaza si aproape cat mai multi iau in considerare posibilitatea ca angajatorul sa isi inchida activitatea. Reducerile potentiale ale salariilor sau pachetul de beneficii extra-salariale sau faptul ca vor incepe sa lucreze din nou de la birou sunt alte aspecte mentionate de respondenti.

Cu toate acestea, aproape jumatate spun ca nu au motive sa se ingrijoreze cu privire la 2021. Studiul a fost realizat in ianuarie pe un esantion de 810 respondenti.

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale. Din 2012, face parte din grupul Ringier, o companie internationala de media din Zurich. In prezent, peste 18.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe ejobs.ro.

Companiile din Romania au continuat sa angajeze in 2020, in ciuda schimbarilor bruste aduse de pandemia COVID-19 pe piata muncii, cu efecte resimtite atat de angajatori, cat si de candidati. Desi sectoarele si companiile au fost grav afectate de criza epidemiologica, masurile guvernamentale de sprijin menite sa mentina ocuparea fortei de munca si industriile care au cunoscut o crestere semnificativa in 2020 au reusit sa compenseze impactul negativ in zonele afectate, potrivit platformei locale de recrutare BestJobs.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest