CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Te ajuta muzica sa fii mai productiv Iata 6 motive pentru care se intampla acest lucru

La locul de munca exista trei tipuri de oameni: cei care au nevoie de liniste completa, cei care pot lucra in orice fel de zgomot si cei care isi pun castile, dau drumul la piesa preferata si se apuca de treaba.

Se reduce oare totul la preferintele personale sau o metoda este superioara celorlalte? 

Studiile au aratat ca, cei care asculta muzica in timp ce lucreaza, tind sa aiba o dispozitie mai buna, sa faca mai putine greseli si sa lucreze mai eficient. Bineinteles, beneficiile depind de o serie de factori, cum ar fi tipul de melodii pe care alegi sa le asculti. Cu toate acestea, legatura dintre muzica si productivitate merita sa fie luata in considerare.

Iata 6 motive pentru care se intampla acest lucru:

  1. Muzica te ajuta sa-ti recapeti concentrarea cand lucrezi

Nu este nimic mai neplacut decat sa fii invaluit de sunete de fundal care sa-ti distraga atentia de la sarcinile pe care le ai de indeplinit. Copiatorul bazaie, telefoanele suna si auzi cinci conversatii diferite ale colegilor din apropiere. Acoperind, insa, cu muzica aceste zgomote, te poate ajuta sa-ti recapeti concentrarea.

  1. Muzica imbunatateste moralul si atmosfera la locul de munca

Industria muzicala a adus dovezi ca ar trebui sa asculti piese in timp ce lucrezi. Dintr-un sondaj realizat de organizatiile din domeniu, a reiesit ca 77% dintre companiile chestionate afirma ca pun muzica in birouri, deoarece creste moralul personalului si imbunatateste atmosfera.

  1. Muzica te ajuta sa lucrezi mai rapid si mai eficient

Un studiu din 1972 a dovedit ca ascultarea muzicii de fundal contribuie la imbunatatirea eficientei in cazul efectuarii de sarcini repetitive - chiar si atunci cand concurează cu alte tipuri de sunete. Mai precis, acest studiu a constatat ca productivitatea poate fi crescuta cu ajutorul muzicii.

  1. Muzica fara versuri functioneaza cel mai bine

Pentru ca vorbim de productivitate si muzica, una dintre cele mai importante intrebari este ce tip de melodii functioneaza cel mai bine. Deoarece muzica cu versuri poate ajunge sa-ti distraga atentia, melodiile instrumentale sunt cele mai potrivite pentru a afecta pozitiv productivitatea. La urma urmei, este usor sa fii distras atunci cand te concentrezi pe fredonatul cuvintelor. Asadar, pentru o concentrare mai buna, asculta piese fara versuri. Daca muzica clasica nu te atrage, incearca sunetele de chitara acustica, beat-uri electronice domoale sau melodii de percutie.

  1. Muzica iti influenteaza comportamentul, chiar daca realizezi sau nu acest lucru

Ai observat vreodata cand intri intr-un restaurant de tip fast-food ca muzica este mai optimista? De asemenea, cand mergi la supermaket sau la mall, muzica este mult mai relaxata. Exista un motiv pentru acest lucru! Restaurantele de tip fast-food pun cantece mai alerte si optimiste pentru a incuraja miscarea. Celelalte au sunete de fundal mai lente si mai calme, pentru a te incetini, deoarece, cu cat stai mai mult intr-un magazin, cu atat vei cumpara mai mult.

Muzica iti afecteaza starea de spirit si iti influenteaza comportamentul si luarea deciziilor. Daca nu esti convins inca, gandeste-te ce muzica asculti in timp ce alergi. Cantece de leagan? Nu. Asculti piese intense, rapide si optimiste pentru a te mentine motivat.

  1. Muzica creeaza spatiu personal

Cele mai multe birouri de astazi sunt de tip deschis. Astfel, ajungi sa impartasesti un spatiu mare cu foarte multi oameni care se foiesc, mananca, vorbesc, le pica lucruri pe jos, se plimba si asa mai departe. Muzica te va ajuta sa delimitezi o zona doar a ta, care sa-ti permita sa te concentrezi la sarcinile tale, fara sa fii distras de cei din jur.

Prin urmare, daca alegi cu grija piesele pe care le asculti, muzica poate fi un real ajutor cand vine vorba de sarcinile de munca, concentrare și dispoziție generală. Tu ce ai în playlist pe repeat acum?

Sursa foto: Unsplash.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest