Write a comment

5 aspecte si intrebari care ti ar putea pune piedici la interviul pentru jobul dorit

Atunci când ești invitată la un interviu pentru un nou job, primul lucru la care te gândești este: ce vei purta? Și nu există nici o legătură cu faptul că femeile petrec minute în șir pentru a se aranja, ci cu faptul că hainele acestora sunt examinate mult mai atent decât cele ale bărbaților. Iar acest fapt este valabil în toate domeniile vieții, nu doar în lumea profesională. Și, ca femeie, îți dorești să lași o impresie pozitivă asupra potențialului angajator.

Dar, mai mult decât ținuta aleasă, la un interviu, femeia trebuie să răspundă unor întrebări destul de subtile, care de fapt ascund anumite prejudecăți. De aceea, pregătește-te și recunoaște aceste ”capcane”, apoi gândește-te la propriul răspuns în prealabil!

Iată câteva aspecte despre capcanele din cadrul unui interviu, la care sunt supuse femeile:

Cum alegi hainele potrivite?

Ceea ar trebuie să porți la interviu depinde foarte mult de industrie. Dar indiferent de aceasta, trebuie să respecți o anumită regulă: este mai bine să fi prea mult îmbrăcată decât prea puțin, altfel vei părea rapid că nu iei acea slujbă prea în serios. Atunci apare, desigur, întrebarea: pantaloni sau fustă? Problema este că o fustă poate deveni rapid prea scurtă. Sau prea strâmtă. La fel este și în cazul tocurilor înalte. Dacă ai dubii, alege pantaloni eleganți și o încălțăminte cu talpă plată, ambele fiind potrivite pentru această ocazie. Pentru a completa ținuta, intră pe site pentru a alege cele mai recomandate cămăși de damă de la Atmosphere Fashion.

Care este planificarea ta familială?

Aceasta este o întrebare subtilă adresată în cadrul unui interviu de angajare. Ține cont însă de faptul că planificarea familială este o chestiune privată, la fel ca orientarea sexuală, religia sau atitudinea politică.

De aceea, atât bărbații, cât și femeile, nu ar trebui să fie întrebați despre aceste aspecte în cadrul interviului. De ce este deranjant acest lucru? Pentru că mama natură a aranjat ca femeile să aibă copii, iar pentru angajator nu este foarte convenabil când una dintre angajate va intra în concediul de maternitate. Nu trebuie să te simți jignită și nici să dai un răspuns agresiv, ci trebuie să înțelegi totul și din perspectiva angajatorului.

Unde te vezi peste 5-10 ani?

Aici se cer obiective de carieră, dar nu numai. Pentru că, desigur, ai și alte obiective pe care ai dori să le atingi în următorii 10 ani. Poate fi chiar faptul că vrei să îți întemeiezi o familie și probabil viitorul angajator vrea să știe și acest lucru. Este recomandat însă să te limitezi la sfera profesionistă și să îndrepți discuția în altă zonă doar dacă se deschide acest subiect.

Ce faci în care copiii tăi se îmbolnăvesc?

Poți ascunde faptul că ai copii atunci când aplici pentru job. Legal, este perfect legitim. Cu toate acestea, dacă ai specificat acest lucru și angajatorul va solicita, este important să poți prezenta cu credibilitate și încredere un plan de urgență.

Atât tu, cât și partenerul tău, sunteți responsabili de îngrijirea copiilor, și este important să discutați în prealabil pentru a pregăti un răspuns specific. Ești mamă singură? Pot fi implicați bunicii? Cu siguranță trebuie să te gândești la aceste lucruri înaintea interviului!

Auto-prezentare și postură

Modul în care performezi într-un interviu face adesea diferența în selecția finală a candidaților. Femeile au tendința în anumite situații de a fi mult mai autocritice decât bărbații, subliniind în mod special punctele lor slabe, în loc să se concentreze pe tot ceea ce fac cu adevărat bine.

Bineînțeles, acest lucru nu este general valabil și nu se aplică tuturor, însă este bine să iei în calcul și acest punct și să îți evidențiezi mereu punctele forte și modul cum le-ai îmbunătățit pe cele slabe.

Pare ciudat să pregătești în avans răspunsul la anumite întrebări din cadrul unui interviu, dar nu uita, cunoașterea înseamnă putere și în acest fel poți profita de ocazie pentru a arăta că știi ce faci, ce poți și nimic nu te poate lua prin surprindere. Iar încrederea pe care o vei afișa, îl va convinge pe reprezentantul firmei că ești persoana potrivită pentru acel job!

Sursa foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest