Write a comment

5 moduri in care sa ti pregatesti corpul pentru venirea primaverii

Temperaturile reci sunt corelate cu mâncarea grasă, densă, motiv pentru care oamenii tind să adauge câteva kilograme în plus. De altfel, și stresul acumulat în perioada sărbătorilor pot să-și lase amprenta asupra corpului.

Curățenia de primăvară nu trebuie să vizeze doar casa, ci și eliminarea rutinelor inutile din dietă și stilul alimentar. Practic, este timpul să-ți detoxifiezi corpul și să-i acorzi mai multă atenție.

Iată 5 lucruri pe care să le faci pentru a te pregăti de primăvară:

  1. Ieși din casă!

Letargia nu este prea plăcută și, cu siguranță, lunile întunecate și reci te pot face sa te simți puțin tulbure. Din fericire, rețeta pentru aceasta este chiar în fața ușilor. Când vremea se înseninează și se încălzește, începe să faci câte o plimbare în fiecare zi. Acest lucru va crește nivelul de endorfine din corp și te va readuce la o stare de spirit bună.

  1. Legume, legume, legume!

Nu trebuie să renunți complet la mâncărurile preferate, chiar dacă acestea sunt bombe calorice. Însă, odată cu intrarea în sezon a fructelor și a legumelor proaspete, ar fi bine ca majoritatea meselor tale să fie compuse din acestea. Enzimele, vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru un organism sănătos, așadar consumă cât mai multe fructe și legume.

  1. Bea apă cu lămâie!

Există un motiv pentru care apa cu lămâie este sfântă pentru multe celebrități. Consumul de apă cu lămâie este benefic pentru curățarea și hidratarea organismului, datorită efectului antioxidant al vitaminei C. Nutritionistii recomanda pana la 3 pahare de apă cu zeamă de lămâie pe zi, afirmând că acest lucru va ajuta la alcalinizarea organismului, va îmbunătăți digestia și va stimula ficatul.

Dacă nu ești așa bun prieten cu apa, poți alege să pui lămâia în ceai. De exemplu, de la Kokoon Tea poți comanda ceai verde la un preț avantajos și, cum acesta are, de asemenea proprietăți antioxidante, vei avea beneficii duble.

  1. Suplimente 

Suplimentele sunt o modalitate excelentă de te asigura că nu ai nicio carență de vitamine și minerale esențiale, iar unele dintre ele sunt utile și în îmbunătățirea stării mentale post iarnă. Majoritatea femeilor nu au suficientă vitamina B, care este importantă pentru menținerea unui nivel optim de energie și a unei stări de bine. De asemenea, magneziul este extrem de important pentru organism, fiind esențial pentru buna funcționare a mușchilor, inimii, dar și a sistemului nervos.

  1. Mișcare fizică

Dacă nu ți s-a reamintit de ceva vreme, antrenamentul corpului poate face minuni atât pentru corpul tău, cât și pentru starea ta de spirit. Când faci exerciții, endorfinele se eliberează în corp, având un efect de undă asupra a tot ceea ce faci. Este una dintre cele mai rapide modalități de a elimina stresul din sistemul nervos. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să te arunci pe cea mai apropiată bandă de alergat și să alergi până la epuizare. Consecvența este mult mai importantă decât intensitatea. Este recomandat să încerci să faci cel puțin 30 de minute de cardio de aproximativ cinci ori pe săptămână.

În concluzie, dacă îți simți corpul obosit după iarna lungă, acum este momentul să începi să ai grijă de el și să te pregătești pentru zilele însorite de primăvară. Începe cu cele de mai sus și, cu siguranță, te vei simți mai bine!

Sursa foto: Unsplash.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest