CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Screenshot 2021 03 22 at 12.52.40

Călătoriile cu mașina personală sunt avantajoase, pentru că ai, astfel, parte de confort și flexibilitate. Poți să faci opriri atunci oricând dorești și te bucuri parcă de și mai multe locuri pe care le poți vizita astfel. Dacă ai o mașină care a trecut deja de primul deceniu de folosire, poți călători în continuare fără grijă cu aceasta, mai ales dacă ești atent la câteva detalii.

Iată ce ar trebui să te preocupe despre mașina ta, înainte de a pleca în vacanță!

Nu neglija reviziile necesare

Reviziile se realizează regulat, în funcție de vechimea mașinii, de kilometraj și de starea vehiculului. Chiar dacă nu întâmpini la un moment dat probleme, este indicat să nu sari peste revizii, pentru că acestea asigură funcționarea în legalitate totală a autovehiculului.

Dacă dorești să pleci în vacanță, dar nu i-ai făcut revizia mașinii, acum chiar este momentul potrivit. Câteva piese care necesită o verificare și înlocuire frecventă sunt cureaua de distribuție (la fiecare 100.000 km), filtrele de diferite tipuri și bujiile de preîncălzire (la fiecare 100.000 km). Dar cel mai bine verifici cartea mașinii tale, acolo găsești inclusiv recomandări de acest gen.

Este indicat să închei o asigurare CASCO acoperitoare

Pentru automobilele care au o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani, este recomandat să închei și o asigurare CASCO potrivită. Polița de asigurare de acest tip de la Gothaer are avantajul că acoperă diverse riscuri la care este expusă mașina ta. În plus, este inclusă și asigurarea pentru furtul autovehiculului sau a anumitor părți ale acestuia și ai acoperire pentru pagubele produse de vandalism. 

În afara acestor beneficii, se remarcă și posibilitatea de a acoperi daunele pentru alți șoferi, precum și serviciile complete de reparații în rețeaua națională de service-uri agreate, care oferă reparații decontate direct. Soluționarea daunelor se face prompt, în cel mult 15 zile de la depunerea ultimelor documente necesare instrumentării dosarului de daună.

Este nevoie să te ocupi frecvent de sistemul de frânare

Unul dintre cele mai importante aspecte, mai ales atunci când vine vorba despre folosirea unui autovehicul mai vechi, este menținerea sistemului de frânare la un nivel optim de funcționare. Acest lucru este cu atât mai important dacă plănuiești să faci drumuri lungi pe serpentine sau pe autostradă, unde trebuie să te asiguri că poți adapta în mod optim viteza.

Pentru menținerea în bune condiții a frânelor, o măsură pe care o poți lua este să schimbi lichidul de frânare o dată la doi ani. Întotdeauna apelează la ajutor specializat pentru orice verificare sau reparație de care ai nevoie pentru autovehiculul tău.

Înainte de a pleca într-o călătorie cu mașina personală, este necesar să te asiguri că ești la zi cu reviziile, că toate piesele sunt în stare optimă și că ai polița de asigurare CASCO potrivită riscurilor la care poate fi expusă.

Sursa foto: Pixabay.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest