CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Nu uita de oamenii care contează. Iată 5 moduri prin care le poți mulțumi bătrânilor pentru tot ceea ce au făcut pentru tine

Când vine vorba ca oamenii să își arate recunoștința față de cei care i-au crescut, ei simt că nimic din ce ar face nu ar fi nu este de ajuns. Însă există câteva moduri în care să le arăți înaintașilor tăi că îi apreciezi.

Iată 5 feluri în care îți poți arăta aprecierea și iubirea pentru părinții și bunicii tăi

  1. Sună-i din când în când

Un apel de 1 minut poate face ziua cuiva de 2 ori mai bună. Când tu ești ocupat și tot uiți să suni chiar dacă ți-ai propus, ei așteaptă cu nerăbdare un telefon de la tine. Nu trebuie să vorbiți mare lucru, pentru vârstnici e important doar să audă de tine și să știe că ești bine. Fă-ți o rutină din a-i suna din când în când. Merită 100%.

  1. Lasă telefonul când îi vizitezi

Când îi vizitezi, lasă-ți telefonul de-o parte. Ascultă-i, acordă atenție activităților lor și trăiește intens momentul. Oamenii în vârstă sunt surse vii de înțelepciune dacă stai să asculți și ar fi păcat să nu o faci. Deși, e posibil să mai aibă și idei cu care nu ești de acord, sigur au și domenii în care excelează și din care ai de învățat. Nu-i subestima.

  1. Ai grijă de ei, chiar dacă spun că se descurcă

Oamenii în vârstă au o manie de a spune că se descurcă chiar și atunci când nu mai pot. Ai grijă de ei, convinge-i că nu sunt atotputernici și că e momentul să se relaxeze. Mulți dintre ei muncesc până la epuizare chiar și la pensie pentru că așa au fost învățați. E de datoria ta să-i ajuți când poți și să-i convingi să o lase mai moale.

  1. Treci mai des în vizită

Nu ajunge că treci doar de sărbători, dacă în restul timpului ei sunt singuri. Încearcă să mergi mai des, va veni un moment în care probabil îți vei dori să o fi făcut-o. În cazul în care chiar nu poți să-i vizitezi suficient, ar fi bine să iei în considerare opțiunea unui cămin de bătrâni privat, în cadrul căruia ei ar fi supravegheați și ajutați, spre deosebire de lăsarea lor singuri acasă. Asta nu te-ar face un copil sau un nepot neglijent, ci din contră. Stai liniștit, dacă alegi un cămin potrivit de pe Batranetifericite.ro, ei vor fi tratați foarte bine și serviciile vor merita fiecare bănuț.

  1. Ai răbdare cu ei

Greșeala pe care tinerii o fac este să nu aibă răbdare cu cei de o vârsta mai înaintată, fără să accepte că aceștia vin de alte vremuri și se raportează diferit la lume. Explică-le cu grijă lucruri și nu te răsti la ei. Gândește-te la momentele în care tu ai fost copil și ei ți-au fost alături, ascultându-ți toate ideile.

Așadar, profită de fiecare moment pentru care îl aveți împreună și nu lăsa viața ocupată pe care o duci să te distragă de la oamenii și lucrurile care contează cu adevărat.

Sursă foto: Pixabay.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest