CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Vrei să trăiești visul american Ce trebuie să știe studenții din Sibiu despre programele Work and Travel

Sigur ai văzut pe rețelele sociale sau ai auzit la facultate despre programul Work and Travel în America și probabil te-ai gândit dacă merită această investiție. Că până la urmă este o investiție. 

Taxa pentru program, actele necesare, biletele de avion, plus alte cheltuieli care vin din urmă, sunt destul de costisitoare. Dacă te tentează, dar nu ești 100% convins, poți citi aici testimonialele studenților care au luat parte la această experiență. 

Sfaturi de care să ții cont dacă vrei să aplici pentru programul Work and Travel

  1. Ai grijă ce oraș alegi 

Poate sună tentant să lucrezi în orașele de “elită”, cum ar fi Florida, New York, Los Angeles sau Chicago. Dar costurile pentru mâncare, cazare și transport o să fie extrem de scumpe. În orașele mari oamenii sunt destul de grăbiți și agitați, de aceea vara se duc să se relaxeze în alte locații, asta însemnând că în oraș o să rămână puțini turiști. Au existat multe cazuri de studenți care nu au câștigat bine în New York. Dacă reușești să strângi destui bani, în ultima lună poți să călătorești unde vrei și îți permiți tu.

  1. Informează-te cu atenție

Documentează-te cât de mult și cât de bine poți despre program. Fii precaut la alegerea agenției de Work and Travel, informează-te de pe Facebook, forumuri, diferite grupuri de studenți. Nu te rezuma doar la o opinie. Orice părere contează, fie ea pozitivă sau negativă. De altfel, fii atent și la persoanele care își exprimă opiniile: majoritatea nu au fost în mobilitate și își formează o părere din auzite fără un argument solid. Evită să fii influențat negativ.

  1. Fii chibzuit

Trebuie să fii pregătit și educat financiar pentru o astfel de experiență. În primul rând trebuie plătită taxa pentru program, urmând actele necesare, viza de la ambasadă, biletele de avion (pe care dacă nu le iei din timp, o să ajungi să le cumperi mult mai scump). În plus, există mult mai multe cheltuieli pe lângă. 

În primul rând, trebuie să ai și bani de buzunar. Recomandabil este să ai la tine cel puțin 600$-800$, iar dacă ajungi pe coasta de Vest, atunci neapărat trebuie să duci cu tine 800$. 

În al doilea rând, pentru trei/patru luni o să ai nevoie de multe bagaje, asta înseamnă că cel mai probabil vei depăși numărul maxim de kilograme impuse pentru bagajele de cală. Ceea ce înseamnă că o să trebuiască să plătești o taxă suplimentară pentru ele. Este  recomandabil să îți cumperi un cântar și să preconizezi cât vor cântări bagajele. 

Dacă nu ai bani pentru program și pentru biletul de avion, încearcă să împrumuți de la părinți sau de la familie, dacă se poate. Dacă nu există această posibilitate, poți să recurgi la un credit nebancar de pe Hopcredit.ro, care îți oferă posibilitatea de a face un împrumut rapid, ușor și fără să te deplasezi de la domiciliu. 

  1. Să nu ai așteptări

Sigur 99% din cazuri ai auzit că a fost cea mai faină experiență care poate exista. Dar experiențele altor studenți nu o să fie și experiența ta. Nu uita, dacă nu îți place, poți oricând să schimbi jobul sau orașul unde lucrezi, dar despre acest lucru trebuie să discuți cu agenția. Acestea sunt doar informații în plus pe care o să le afli odată ce te-ai hotărât sigur că vei aplica. 

Studenția nu se rezumă doar la ore, teme și sesiune. Este perioada când ai posibilitatea și timpul necesar în care să experimentezi lucruri noi, să întâlnești oameni noi și să legi prietenii. Orice program la care o să aplici te va scoate din zona ta de confort și te va forma ca om. 

Sursă foto: Freepik.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest