Write a comment

casa cu parter rustica langa un canal si pajiste

Decizia de a cumpăra sau construi o casă nu este una care se poate lua cu ușurință. Exista o mulțime de factori de luat în considerare și opțiuni ce trebuie cântărite cu atenție înainte de a te hotărî asupra unei locații și a unui proiect sau design. 

O casă nu este doar un set de pereți și un acoperiș, ci este expresia unui vis pe care îl ai de mult timp, o dorință de a avea propriul refugiu, oaza ta de relaxare și pace a minții departe de lumea trepidantă de azi. Acasă te poți simți întotdeauna în siguranță și este locul unde, singur sau împreună cu familia, îți încarci bateriile pentru a porni din nou, a doua zi, către muncă sau alte activități. De la designul interior până la mobilier și dispunerea planului, orice detaliu contează. 

Principalele avantaje ale alegerii unei case doar cu parter de care ar trebui să ții cont în deciziile tale viitoare 

  • Ușor de renovat 

O casă construită doar cu parter este mult mai simplu și mai eficient de renovat în timp decât un imobil cu unul sau mai multe etaje. De asemenea, remodelarea sau refacerea designului inițial sunt mult mai puțin costisitoare dacă te răzgândești asupra dispunerii camerelor sau mai vrei să adaugi spațiu locativ în viitor deoarece nu va trebui să-ți faci griji că vei afecta alte încăperi de la un nivel superior sau inferior așa cum este cazul la casele etajate. 

De aceea, ar trebui să te informezi și, de exemplu, să vezi aici proiecte de case cu parter interesante și să te gândești dacă nu cumva un astfel de design este indicat sau suficient pentru împlinirea visului tău. Poți cere parerea arhitecților și inginerilor de la Hauze.ro, care vin în întâmpinarea celor aflați în căutarea unui proiect imobiliar locativ cu o serie de planuri adaptabile la nevoile și dorințele fiecărui solicitant.

  • O grădină mai aproape de spațiul de locuit

Cu siguranță, unul din principalele avantaje ale unei case, spre deosebire de un apartament la bloc, este deținerea unui mic teren în jurul imobilului pe care îl poți amenaja sub forma unei grădini cu flori. 

Și în acest caz, o casă doar cu parter este preferabilă uneia cu etaj deoarece, deschizând ferestrele, toate camerele vor avea acces nemijlocit către grădina înmiresmată, fapt ce va crea cu siguranță un efect senzorial minunat mai ales în perioadele de primăvară sau vară odată cu înflorirea plantelor.

  • Costuri mai mici cu fundația și construcția

O casă doar cu parter este mult mai ușoară și nu va avea nevoie de o fundație foarte adâncă. După cum îți poate spune orice constructor, fundația casei este elementul care durează cel mai mult ca timp de realizare și consumă o cantitate apreciabilă de materiale. Cu cât suprastructura imobilului este mai simplă și mai ușoară, cu atât lucrările pentru rezistență și bază vor fi mai simple și mai rapide în execuție, iar casa ta va fi gata într-un timp mai scurt. 

În plus, rezistența unei case doar cu parter la un eventual cutremur este apreciabil mai ridicată decât cea a unui imobil etajat. 

Așadar, o casă la nivelul solului poate fi o alegere înțeleaptă pe termen lung atunci când te hotărăști să faci pasul către o locuință individuală iar beneficiile oferite legate de longevitatea proiectului și rezistența în timp nu sunt decat puncte în plus care pot înclina mai ușor balanța deciziei către această direcție. 

Sursă foto: Unsplash.com 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest