CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

TOP 3 greșeli pe care să le eviți ca gazdă a unui eveniment

Vrei să organizezi un eveniment festiv, dar ți-e teamă că nu ai să te descurci? Stai liniștit, nu e așa greu precum pare. Succesul unei petreceri nu este dat neapărat de suma investită, ci de calitatea atmosferei și de bunăstarea oamenilor care participă. Există anumite greșeli pe care gazdele evenimentelor le fac și care diminuează considerabil considerabil distracția. E bine ca tu să știi care sunt pentru a le evita pe viitor. 

Iată 3 greșeli pe care nu trebuie să le faci atunci când organizezi un eveniment

  1. Să nu te distrezi

Multe gazde în dorința ca totul să iasă perfect… uită să se distreze. Sunt atât de preocupate de toți și de toate, că pe ele se neglijează complet. Problema e că, dacă te afli într-o astfel de stare, oaspeții vor sesiza că nu te simți în regulă, iar energia pe care tu o transmiți e esențială pentru atmosfera petrecerii. Tu ești cel care ar trebui să dea startul și să mențină distracția. Asigură-te că hainele pe care le porți îți permit să te desfășori și că nu ești prea obosit din cauza pregătirilor. Până la urmă, nu contează ca totul să fie fără cusur, ci contează ca starea de bine a tuturor invitaților să fie întreținută. Nu lua în seamă mici evenimente neplăcute în cazul în care se întâmplă și încearcă să-ți păstrezi starea de bine.

  1. Să lași pregătirile pe ultima sută de metri

Ai grijă să pregătești lucrurile din timp pentru a evita pe cât posibil stresul din ultimele zile. Când planifici dinainte, te poți documenta mai bine despre oferte și poți alege cea mai bună variantă. Nu trata superficial serviciile, mai ales pe cele legate de mâncare. Încearcă ca preferatele să fie cât mai mult pe gustul tuturor, nu numai pe ale tale. Ai putea chiar să ceri păreri înainte. Alege servicii de catering pentru evenimentul tău care să aibă recenzii bune, precum cele de pe Eventmarket.ro. 

Muzica este, de asemenea, deosebit de importantă. Ea influențează energia pe care o au oamenii și e decisivă pentru distracție. Dacă nu ai un DJ sau o formație, alternează genurile muzicale și asigură-te că primează piese vesele, care să placă tuturor. Puține lucruri unesc grupurile de persoane așa cum o face muzica. 

  1. Să neglijezi unii invitați

Succesul unui eveniment ține mult și de cât de bine se acomodează invitații. Nu-i neglija și încearcă să vorbești cu toți, nu numai cu anumite persoane. Fă-ți un plan prin care să nu uiți pe cineva și caută moduri în care să îi așezi încât să nu se simtă nimeni exclus. Dacă nu se cunosc între ei, așează-i în funcție de interesele comune și încearcă pe cât posibil să inițiezi conversații între ei, ca o punte de legătură. Idealul este ca toată lumea să se simtă bine împreună.

Așadar, alege servicii de calitate, fă oamenii să se simtă cu adevărat bine-veniți și nu uita să te și distrezi. Dacă ai bifat aceste puncte, restul vine de la sine.

Sursă foto: Pixabay.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest