CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Reamenajările trucuri pentru un stil minimalist

După un anumit timp simți nevoia să schimbi priveliștea casei schimbând mobila sau modul în care este aceasta așezată. În ultima vreme, este tot mai întâlnit stilul minimalist pentru că oferă suficient spațiu, senzație de relaxare, dar și mai puține bătăi de cap atunci când trebuie să faci curățenie. Cu alte cuvinte, stilul minimalist nu doar că reprezintă un design vizual plăcut, ci și un stil de viață cu mai puține griji. Mai departe, vei găsi sfaturi care îți vor transforma casa într-un loc atrăgător. 

Iată câteva trucuri care contribuie la stilul minimalist al casei tale 

Stilul de viață minimalist presupune, în primul rând, o schimbare individuală care conduce spre o simplitate îmbucurătoare a minții și sufletului. În esența acestuia găsești cele mai fundamentale sfaturi bazate pe renunțarea la lucrurile de care nu ai nevoie și păstrarea acelor obiecte cu adevărat folositoare. 

  • Culorile 

Culorile regăsite în interiorul casei, în special cele pentru pereți, trebuie să fie în extreme adică deschise sau închise, dar niciodată amândouă sau regăsite în combinație. De exemplu, pentru stilul minimalist culoarea potrivită este cea albă și cea mai des întâlnită de altfel, deoarece oferă senzația unui spațiu mai înalt și mai mare. De asemenea, culorile închise precum griul petrol, au rolul de a adânci spațiul din casă, deci dacă albul nu este punctul tău forte, poți opta și pentru culorile mai închise. 

  • Mobila cu picioare

Indiferent de preferințele tale referitoare la stilul de mobilă dorit în casă, optează pentru cea cu picioare sau pentru cea căreia îi poți adăuga aceste picioare speciale pentru mobilier,  modificându-se complet aspectul camerelor, iar pe Oscardeko.ro poți să vezi mai multe produse în acest fel. Principiul care stă la baza deciziei unui astfel de mobilier este cel legat de circulația aerului în încăperi. Desigur, spațiul va părea mai mare, deoarece mobila înaltă oferă o senzație de luminozitate și pătrundere a aerului. 

  • Decorațiuni

Într-un stil minimalist, decorațiunile nu reprezintă punctele forte ale casei. De regulă, obiectele alese și așezate prin casă pentru a completa mobilierul au un aspect avangardist. Cele mai des întâlnite ornamente sunt tablourile colorate, vazele mari din living sau coșul cu fructe din bucătărie. Ideea esențială în alegerea decorațiunilor constă în utilitatea acestora și renunțarea la toate acele obiecte care nu sunt folosite și ocupă spațiul în zadar precum pernele în plus de pe canapea sau revistele de pe măsuța de cafea. 

  • Disciplină

Nu în ultimul rând, disciplina ocupă un rol important în menținerea senzației stilului minimalist, deoarece odată instalată dezordinea spațiul din camere va părea mult mai mic și sufocant. Această alegere este și o provocare pentru menținerea constantă a casei în ordine, aspect care poate deveni oricând solicitant, însă toate eforturile merită. 

În concluzie, conform sfaturilor anterioare, minimalismul poate fi creat oricând prin pași simpli. Mai mult decât atât, presupune atât schimbarea întregii case într-un spațiu relaxant, cât și a stării de spirit. Este important să faci o alegere potrivită pentru bunăstarea întregii familii și pentru evadarea din haosul societal cu care te confrunți zi de zi. 

Sursă foto: Unsplash.com 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest