CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Sibiul văzut din balcon Cum aduci relaxarea la tine acasă

Balconul te salvează, mai ales dacă este unul deschis. Gândit ca un spațiu de relaxare în anotimpul cald, balconul deschis nu are nevoie de prea mult mobilier, accentul fiind pus în mare parte pe decor. Îl poți amenaja cu un minim de efort și câteva decorațiuni bine alese. Lasă-ți imaginația să lucreze și va fi locul tău preferat din casă!

Nu te descuraja dacă nu ai suficient spațiu. Orice balcon prinde viață dacă știi cum să i-o oferi. Deși poate părea o provocare, cu câteva trucuri simple poți crea o atmosferă caldă și liniștitoare. Îți surâde ideea și deja te vezi cu pahar de vin în mână la lăsarea serii?

Iată câteva idei care îți pot fi de mare ajutor în amenajare

Luminile

Balustrada este un loc bun de ‘’agățat‘’ lumini. Pentru un astfel de design, becurile smart sunt cea mai bună opțiune, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Funcția Wi-fi te ajută să setezi foarte simplu, cu ajutorul telefonului tău, nivelul de intensitate al luminii și temperatura de culoare potrivite pentru fiecare moment al zilei. 

Dacă ne gândim la un balcon cozy, lumina care predomină este lumina caldă, ambientală. Poți obține o astfel de lumină cu ajutorul becurilor și lumânărilor decorative, cu felinare sau instalații luminoase. Le poți integra ușor în peisaj și le poți schimba locul ori de câte ori simți nevoia. Sunt perfecte pentru serile în care stai până târziu la un film și în același timp arată foarte bine din exterior.

De asemenea, le poți programa să se aprindă în momentul în care intri în balcon sau să se stingă atunci când ieși. Pentru mai multe opțiuni și modele, la Lerato.ro există o secțiune dedicată becurilor smart. 

Accesoriile 

Dacă lumina oferă atmosfera caldă, accesoriile creează mediul liniștit care te face să vrei să stai în pătură toată seara. Pe lângă pătura pufoasă din care nu o să vrei să mai ieși, câteva perne decorative puse ici-colo vor accentua ideea de confort. Aici te poți juca cu diferite modele, culori și texturi în funcție de preferințele tale. 

Pentru un balcon deschis, este recomandat să se evite mobila din lemn sau alte materiale care nu rezistă condițiilor meteo nefavorabile, dar ar fi mai indicat totuși să nu le lași afară. Chiar și pe timp de vară, o ploaie poate apărea oricând.

Un covor în aceleași note vine să întregească imaginea de ansamblu și creează simetrie. Alege unul potrivit atât ca mărime, cât și culori. Nu uita de cărți! Sunt bine-venite și ele. Orice alte accesorii ți se par potrivite pot fi adăugate. Pune-ți amprenta personală și dă locului vibe-ul tău! 

Plantele și ghivecele cu flori

Ultimele, dar nu cele din urmă, plantele și ghivecele cu flori aduc natura în spațiul tău personal. Alege plante potrivite, care pot fi ținute afară fără probleme și pot fi întreținute ușor. 

O variantă accesibilă pot fi plantele cățărătoare sau cele suculente, care nu necesită prea multă îngrijire. Poți apela la ghivece suspendate, sau dimpotrivă, genul de ghiveci mare pus direct pe podea. 

Dacă spațiul îți permite, te poți juca cu niște brazi, lămâi sau portocali în ghiveci. Nu vor fi doar frumoși, vor avea grijă și de oxigen. 

Acestea fiind spuse, un balcon oricât de mic poate deveni cu puțină atenție centrul casei tale și locul unde vrei să te întorci după o zi lungă și obositoare. Luminează-l, pune-i niște accesorii și câteva plante și ai creat o altă lume. O lume a ta!

Sursă foto : Unsplash.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest