Write a comment

Mare praznic a fost în week-end-ul abia încheiat la Laslea, în vecinatatea Mediasului. Sute de credinciosi au participat în a patra Duminica dupa Învierea Domnului la sfintirea bisericii Buna Vestire din Laslea, localitate cu buna traditie crestina.

Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înalt Preareasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului Mitropolitul Ardealului, împreună un sobor de preoți și diaconi, după cum precizează un comunicat al Mitopoliei Ardealului. 

”Ne-a ajutat bunul Dumnezeu ca astăzi să săvârșim o lucrare istorică, sfințirea unei biserici construită în perioada de suferință a Mitropoliei Ardealului, de la desființarea ei la 1700 și până la 1864. Biserica a fost construită în această perioadă, însă nu a fost sfințită de episcop, de aceea s-a zidit altarul după ce Biserica a fost refăcută și împodobită cu pictură”, a spus ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Biserica Buna Vestire din Laslea a fost ridicată în prima decadă a secolului al optsprezecelea și, demn de luat în seamă, a fost înzestrată cu icoane donate de călugării celebrei Mănăstiri a Neamţului.

Istoria bisericii este una extrem de interesantă. Lăcaşul a fost ridicat pe un loc mlăștinos, fapt ce a provocat, în timp,  numeroase avarii, şi chiar la prăbușirea boltei de pe naos, în 1836, o primă renovată producându-se în 1852. În ultimii ani lăcașul de închinare a trecut prin noi lucrări de reabilitare și întrucât nu fusese niciodată zugrăvită, a primit o pictură nouă.

La finalul evenimentelor prilejuite de târnosire bisericii Buna Vestire, toți ctitorii lăcașului de închinare au primit acte de cinstire din partea ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu.

Oamenii locului acestuia încărcat de istorie (Prima atestare documentară a comunei, situată pe locul unei vechi aşezări dacice, indică data de 16 septembrie 1309, sub denumirea latină Sanctus Ladislaus (Sfântul Ladislau)) spun că biserica e cel mai mare şi mai frumos dar pe care Dumnezeu l-a îngăduit pentru ei şi promit să aibă grijă de locaş „ca de ochii din cap”.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest