CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Copiii din Parohia Slimnic, Protopopiatul Sibiu, implicati în activitatile initiate de Centrul parohial „Sfintii Timotei si Mavra“, au realizat, deunazi, sub îndrumarea parohului George Pit, mai multe cruci din lemn pe care le-au colorat si stilizat.

Cu acest prilej, copiii au aflat de la paroh despre viziunea Sfântului Constantin, de hristograma cu care a inscripţionat scuturile şi steagurile de luptă în ziua victoriei asupra lui Maxenţiu şi despre sensul literelor „IC XC NI KA“ cu care se pecetluiesc prescurile pentru Sfânta Liturghie.

„Le-am explicat de legătura dintre Crucea pe care Mântuitorul şi-a jertfit Trupul şi Sângele şi Sfântul potir din care ne împărtăşim cu Tainele dumnezeieşti, iar copiii au transpus în culori şi semne aceste adevăruri“, a spus pr. George Piţ cel care organizează activităţile Centrului parohial „Sfinţii Timotei şi Mavra“.

Şi, pentru a onora gingăşia, răbdarea, frumuseţea obiectelor realizate cu rudă dar şi bucurie, de copiii slimniceni, a fost organizată o expoziţie cu vânzare. Scopul nobil al acesteia vizează strângerea de fonduri pentru ajutorarea mai multor familii din zonă care au o situaţie grea din punct de vedere material.

Cu atât mai mult activitatea aceasta are o simbolistică aparte, cu cât se cunoaşte tradiţia zonei, care păstrează încă numeroase case care au pe fronton inscripţionate cruci fel de fel, în credinţa că astfel gospodăriile vor fi apărate şi binecuvântate, oamenii locului păstrând cu vrednicie „pe Dumnezeu şi Biserica în suflet”, că aşa au moştenit.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest