Write a comment

O plimbare prin Sibiu - orasul în care fiece casa e o legenda sau… un muzeu, vei descoperi si altceva, care tine farmecul locului. La fiece pas, un festin al florilor. Te „hraneste” si te încanta oriunde privesti!

Grădinile amenajate cu simţ artistic, bucuria gospodarilor de a-şi îngriji cu luare aminte curţile… întreţin un adevărat fermecător bal al grădinilor. Crini, trandafiri, muşcate, pomi ornamentali, brăduţi, salcâmi, petunii, cactuşi, aranjate cu toate, cu pricepere şi dragoste… Ca într-o întrecere fără sfârşit.

Poate, o reincarnare a secularelor tradiţii săseşti din care nu lipsesc cununile şi buchetele de flori care au lăsat amprente vii în civilizaţia transilvană (vezi cununa de flori atârnată de stâlpii bisericii de Sf Petru ţi Pavel, MaiBaumFest, florile de la pălării şi tradiţiile darurilor constând în buchetare şi cununi, caii împodobiţi cu flori la diferite sărbători, florile pictate pe mobilierul tradiţional etc).

E o plăcere să vezi localnicii la primele orele ale dimineţii printre florile pline de rouă trebăluind şi împodobind cu bun gust, nelăsând nimic în paragină sau uitare. Conştienţi de adevărul din vorba conform căreia „cine iubeşte florile, are suflet frumos”.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest