Write a comment

Sibiul este unul din orasele din Romania care ar putea da un judecator la CEDO. Potrivit site-ului Ministerului de Justitiei, este vorba despre Bianca Andrada Gutan.

Sibianca propusa pe lista pentru functia de judecator in numele Romaniei la CEDO are 39 de ani si este doctor in drept si profesor la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Pe lista, alaturi de sibianca, se mai afla si alte trei nume importante.

In urma audierii candidatilor inscrisi in procesul de selectie pentru functia de judecator, in numele Romaniei, al Curtii Europene a Drepturilor Omului, Comisia de selectie instituita in temeiul art. 5 alin. 1 din Ordonanta Guvernului 94/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, a intocmit urmatoarea lista cu propuneri: Bianca Andrada Gutan, Iulia Antonella Motoc si Florin Streteanu. Pe lista de rezerva a fost selectionat domnul Tudor Pantiru”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului de Justitie.

Cele doua liste au fost inaintate Guvernului, spre aprobare si transmitere catre Parlament, urmand ca lista principala sa fie inaintata Consiliului Europei de catre Guvern, dupa obtinerea avizului comisiilor juridice si pentru drepturile omului din Senat si Camera Deputatilor.

Judecatorul roman la CEDO va fi ales de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, dintre cei trei candidati propusi de Guvernul Romaniei.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest