Write a comment

Joia Înaltarii a a avut un motiv în plus de sarbatoare pentru sibieni, deoarece Biserica „Nasterea Maicii Domnului“ si „Sfantul Luca al Crimeii“ din incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta a fost sfintita.

Slujba religioasă a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Sute de credincioşi din Sibiu au venit la biserica din lemn a Spitalului Judeţean, un loc unde suferinţele trupeşti găsesc vindecare prin truda medicilor, iar sufletul se linişteşte şi este mângâiat de rugăciunile şi vorbele bune ale slujitorilor lui Hristos ce poposesc adesea fie la patul bolnavilor, fie în lăcaşul de cult din curtea instituţiei.

Aşa cum se arată într-un comunicat remis de Mitropolia Ardealului, biserica din lemn, construită în matca specifică lăcaşurilor de cult din Maramureş, a fost înălţată din dorinţa cadrelor medicale, a bolnavilor din spitalul sibian şi a Arhiepiscopiei Sibiului, cu scopul de a completa actul medical şi a oferi persoanelor internate un real sprijin duhovnicesc.

Ridicată în perioada 2000-2002, de o echipă de meşteri maramureşeni şi prin eforturile preotului Ioan Drăgoi, trecut la Domnul în urmă cu un an, biserica a fost pictată în 2008, în tehnica acrilică, de pictorul Claudiu Ardeleanu. În tot acest răstimp, nu au contenit slujbele religioase la Sfântul Altar. După trecerea la cele veşnice a părintelui Ioan Drăgoi, slujitor aici este preotul Nicolae Laţchescu, apropiat al spitalului sibian încă de pe vremea când era inspector social la Arhiepiscopia Sibiului.

Concret, târnosirea bisericii în Joia Înălţării a fost sărbătoarea ce a încununat toate eforturile depuse la zidirea şi împodobirea sfântului locaş atât de necesar. Evenimentul i-a avut ca invitaţi de onoare pe cei din conducerea spitalului, cadrele medicale, autorităţile locale, precum şi pe prefectul Ovidiu Sitterli, darşi numeroşicredincioşi.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest