Write a comment

O familie sibiana trece printr-o adevarata drama. Copilul de trei ani jumatate a murit  dupa ce a fost suferit o interventie chirugicala, in urma careia i-au fost scosi polipii.

Copilul a decedat ieri, la cateva zile de la operatie.

In data de 5 iunie, la opt dimineata, am adus sotia cu copilasul la spitalul judetean, care au fost internati la sectia ORL, in scopul efectuarii unei interventii chirurgicale de catre domnul medic Rusu Gabriel, interventie chirurgicala care s-a derulat intr-o perioada scurta.Din ce mi-a povestit sotia, ulterior copilasul a fost adus in salon, pus pe burtica, cu capul intr-o parte, prezenta si urme de sange pe fata. I l-a dat in brate ca sa se linisteasca, s-a folosit anestezie locala,. Ramane la latitudinea organelor abilitate sa stabileasca daca nu a facut copilul o trauma sau un spasm laringian, ulterior, din cauza fricii din timpul operatiei. Sotia a observant ca are buzele vinete, a alertat pe domnul medic Rusu Gabriel,  care, constatand ca nu mai are puls si nu mai respira, a inceput manevrele de resuscitare manuala  si a sunat la sectia de Urgenta sa vina echipa de resuscitare, perioiada destul de mare, tinand cont ca sectia ORL se afla in diagonala perimetrului spitalului , la o distanta foarte mare fata de sectia de Urgenta nu se putea intervene util pentru a se salva viata copilului", povesteste tatal copilului, Ovidiu Bogdan.

Intre timp, copilul a fost tranferat de la sectia ORL la ATI.

A fost resuscitat, a inceput sa ii bata inima si a fost transferat la ATI. In sectia ATI, avea pulsul 190-200 cand am ajuns eu, a facut si febra, peste 40. Respiratiile lui erau putine, in prima faza, a doua zi a avut doua respiratii pe zi, dupa care numai aparatul l-a tinut in viata. Acum doua zile a mai facut un stop cardiac  pe sectia ATI si in data de 14 la ora 8 dimineata a mai facut inca un stop, tot pe sectia ATI care a fost si vital. Copilul nu a mai putut fi resuscitat, din coma fiind", a mai completat tatal copilului.

Parintii copilului au depus plangere la Parchetul Sibiu si la Colegiul Medicilor si au cerut conducerii Spitalului Judetean sa faca o ancheta interna.

UPDATE: Ancheta la Spitalul Judetean

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, s-a demarat deja o ancheta pentru a se stabili ce s-a intamplat.

"S-a demarat o analiza administrativa si medicala. S-a facut tot ceea ce este omeneste, cat si medical, pentru salvarea acestui copil", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Decebal Todarita.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest