Write a comment

targ de produseSfarsitul acestei saptamani aduce în muzeul din Dumbrava Sibiului un program de petrecere a timpului liber pentru toate gusturile.

Producătorii ce vor fi prezenţi între orele 10 :00-18 :00 la Târgul de Ţară, atât sâmbătă, 29 iunie, cât şi duminică, 30 iunie, şi-au propus ca alături de cunoscutele produse tradiţionale (bânzeturi, preparate din carne, pâine proaspătă, miere și produse apicole) să „îndulcească” cumpărătorii cu plăcinte, prăjituri de casă, siropuri de fructe şi din petale de trandafiri.

De asemenea, în cele două zile, vizitatorii se vor bucura  de numeroase demonstraţii culinare prin care se încearcă reconstituirea meselor tradiţionale în satul românesc. Producătorii din satul Cristian, judeţul Sibiu, vor prepara zamă de porc cu tarhon şi măcriş, pomana porcului, tochitură de purcel şi lichiu cu brânză la cuptor. De asemenea, vor fi pregătite platouri reci, care reamintesc hrana ţăranilor aflaţi la munca câmpului: slănină, sortimente de brânză, cârnaţi de casă.

Aşadar, dacă vă e dor de-un praznic cum numai ardelenii ştiu să îl cinstească, cu bunătăţi neaoşe, după reţete din străbuni, poftiţi la Muzeul Satului!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest