Write a comment

Se spune ca pruncii sunt cele mai frumoase si bogate daruri în viata. Ei au nevoie de dragoste, de grija,de bucurii, înca din primele zile de viata.

Muzeul ASTRA vă invită, şi în acest an, la Ziua Sugarului, sărbătoarea care a debutat pe data de 1 iulie 2006 şi care, bucurându-se de succes incontestabil, a ajuns la cea de-a opta ediţie, consacrându-se ca o adevărată tradiţie. Ca în fiecare an, evenimentul va avea loc în prima duminică a lunii iulie- pe şapte iulie, la Etno Tehno Parc-ul din Muzeul în aer liber al Pădurii Dumbrava, care,aşa cum spun organizatorii, se transformă într-un magnet simbolic ce-şi atrage publicul ţintă: familiile – părinţi cu sugari, bunici, chiar străbunici şi alte rude: frăţiorii, respectiv surioarele lor mai mari ale bebeluşilor, naşi şi naşe, unchi şi mătuşi, veri şi verişoare. Această acţiune stârneşte an de an interesul unui mare număr de mămici şi tătici, care nu ezitată să-şi demonstreze aptitudinile în cea mai grea meserie, cea de părinte, iar bebeluşii, mai cuminţi ca niciodată, îşi gânguresc planurile de viitor, care, bineînţeles, sunt premiate aşa cum se cuvine de partenerul oficial al evenimentului: Bella Happy, dar şi de către sponsorii nostri.
Ziua Sugarului este dedicată, în primul rând, copilaşilor cu vârste cuprinse între o zi şi doi ani pentru care se vor organiza concursurile deja renumite: Cross-ul Bebe, pe mochetã (de-a buşilea), Cross-ul Bobocel, Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel. Cross-urile micuţilor vor fi precedate de antrenament: bebegym-ul pe mocheta de concurs, asigurat de Centrul Medical Alessia. 
Pentru mămici şi tătici pregătim un program special, atât concursuri instructive şi distractive: Mămica ŞtieTot, Tăticul Priceput, cât şi consiliere pre- şi postnatală asigurată de specialiştii Centrului Medical Alessia şi ai celor din partea Asociaţiei Mâini Unite – din dragoste pentru copii mână-n mână cu Asociaţia BABY CARE SIBIU. Masajul bebeluşului (demonstraţii individuale), tehnici de masaj pentru relaxarea bebeluşului, exerciţii – elemente psihoterapeutice în vederea dezvoltării abilităţilor empatice şi capacităţii de relaţionare părinte – copil, gimnastica gravidei (exerciţii de tonifiere a organismului în general şi, în mod special, a grupelor musculare implicate în naştere, pentru un travaliu mai scurt şi mai nedureros) şi cursurile Lamaze, alăturate răspunsurilor individuale la întrebările părinţilor sunt doar câteva dintre elementele oferite la Ziua Sugarului de Centrul Medical Alessia. 
Pauza Zilei Sugarului 2013, dintre orele 13.00 şi 16.00, este una cât se poate de activă şi interactivă. Pe lângă înscrierile la concursurile de după masă, Centrul Medical Alessia vă propune două ateliere: teatrul ca joc şi metodă de formare, respectiv cel de educaţie muzicală. 
În completare, Asociaţia Mâini Unite - din dragoste pentru copii împreună cu Asociaţia BABY CARE SIBIU vor pune la dispoziţia mamelor care alăptează un cort special amenajat în acest scop şi vor oferi consiliere specifică specializată. Totodată, aşa cum aflămdin comunicatul remis de către iniţiatorii evenimentului, se va aborda tema adaptării alăptării la puseele de creştere şi cunoaşterea ritmului copilului. Asociaţia Mâini Unite - din dragoste pentru copii va oferi premii participanţilor la concursurile Zilei Sugarului, ediţia a VIII-a, broşuri conţinând informaţii despre diversificarea alimentelor şi consiliere psihologică în diferitele probleme specifice vârstei de 0-2 ani. Psihologul clinician Oana Vasiu va oferi câştigătorilor locurilor I la concursurile evenimentului, câte o şedinţă gratuită de consiliere psihologică pentru copil şi familie. 
Pe rând sau simultan, toţi copilaşii vor fi vedetele Prichi’s Photography, cei care vă vor ajuta să vă imortalizaţi sentimentele pe care le trăiţi la sărbătoarea bebeluşilor din Muzeul în aer liber pentru a le purta cu drag peste ani.
Centrul de învăţare a limbii engleze HELEN DORON EARLY ENGLISH va organiza, şi în acest an, diverse ateliere, activităţi şi jocuri în limba engleză, punctul forte din programul lor constituindu-l prezentarea interactivă a cursurilor în limba engleză pentru bebeluşi.
Agenţia Naţională ANTIDROG, colaborator de încredere al Muzeului ASTRA şi al Zilei Sugarului, implicit, va sensibiliza un număr cât mai mare dintre participanţii la eveniment la activităţi specifice de prevenire a consumului de droguri legale şi ilegale, de substanţe noi cu efect psihoactiv, denumite generic „etnobotanice”, şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos ce va implica un grad mărit de responsabilitate civică. 
Aşadar, veniţi duminică, 7 iulie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu mic, cu mare şi cu suzeta la purtător, pentru a sărbători împreună cea de-a şaptea ediţie a Zilei Sugarului. Evenimentul se va desfăşura între orele 10 şi 18, la Etno Tehno Parc (aflat în Muzeul în aer liber, la intrarea dinspre Grădina Zooogică). Intrarea este gratuită pentru familiile (2 însoţitori) cu copii până în 3 anişori.

Intrarea este liberă şi pentru copiii cu vârsta până la 14 ani. 
Partener oficial: 
BELLA HAPPY
Colaboratori de nădejde: 
Asociaţia Mâini Unite – din dragoste pentru copii
Asociaţia BABY CARE SIBIU
Agenţia Naţională Antidrog
Sponsori darnici:
GENERALI ASIGURĂRI,
Centrul de învăţare a limbii engleze HELEN DORON EARLY ENGLISH
NESTLE ROMÂNIA
Centrul Medical ALESSIA
Magazinul online BABIICII

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest