Write a comment

Membrii Crucii Rosii- filiala Sibiu marcheaza joi, 4 iulie, venerabila varsta de 137 de ani a Crucii Rosii în Romania. Cum altfel, decat printr-un  proiect umanitar. Derulat, însa, cu sprijinul generos al organizatiei similare din Germania.

 Concret,  Centrul de Plasament din Turnu Roşu, va beneficia începând de mâine, de o sală modernă, dotată cu calculatoare şi mobilier pentru educaţia celor 50 de beneficiari cu vârste între 7 şi 22 de ani îngrijiţi în instituţie.

Raluca Morar, preşedintele Crucea Roşie Sibiu, confirmă   că valoarea acestei iniţiative de proporţii este de peste 4.000 de euro. Conform sursei, banii pentru întreg proiectul, şi implicit suma de la Sibiu, au venit prin Crucea Roşie din Germania. „O fostă voluntară de acolo a cerut ca după decesul său averea să îi fie folosită pentru îmbunătăţirea condiţiilor în centrele de plasament din România”, după cum precizează conducerea Crucii Roşii Sibiu.

Totodată, joi, 4 iulie,25 de voluntari ai organizaţiei sibiene vor fi prezenţi la Turnul Roşu, unde vor iniţia o serie de activităţi vizând lucrul cu calculatorul, dar şi lecţii de dezvoltare personală pentru copiii şi tinerii aflaţi în custodia acestei instituţii de ocrotire socială.  

De altfel, aşa cum ne-a confirmat directorul Crucii Roşii Sibiu, Raluca Morar, acţiunea vine ca o continuare a numeroaselor activităţi derulate de organizaţia sibiană pe parcursul mai multor ani la acest centru de plasament. Este vorba atât de activităţi în spirit educativ, cât şi donaţii şi alte diverse proiecte.

O activitate efervescentă

Crucea Roşie Filiala Sibiu are, însă numeroase activităţi, iniţiative şi proiecte, menite să întindă o mână de ajutor eficientă tuturor celor ce au nevoie. Iată câteva exemple:

 Programe sociale pentru persoanele vulnerabile din judeţ:

- Serviciul de Ingrijire pentru Varstnici la Domiciliu, proiect finanţat de Guvernul Spaniol. Iniţiativa a presupus formarea profesională a 5 femei peste 45 de ani ca îngrijitoare de bătrâni la domiciliu, angajarea lor la Crucea Roşie Sibiu şi ulterior deservirea a 40 de vârstnici din judeţ care au nevoie de  îngrijire la domiciliu si beneficiază timp  de un an gratuit de serviciile Crucii Roşii. În acest proiect sunt implicaţi şi voluntari ai Crucii Roşii Sibiu, vizitând persoanele în vârstă, şi implicându-se în partea legata de socializare, plimbarea acestora, cumparaturi.

- Banca de Alimente – este un proiect derulat la nivel naţional, din anul 2009 iar mecanismul este urmatorul: se colectează alimente prin intermediul hypermarketurilor Real, Carrefour şi Metro şi apoi se  distribuie persoanelor vulnerabile din judeţul Sibiu

- Clubul de Aur – club de socializare pentru persoane in vârstă din judeţul Sibiu: aproximativ 25 de pensionari se întâlnesc de doua ori pe săptămână la sediul Crucii Roşii, unde participa pe de-o parte la diverse activităţi destinate  special lor      ( terapia prin arta, excursii, gimnastica, consiliere) precum şi implicarea lor ca şi voluntari in diverse  activitati umanitare.

- Animaţie în centrele de plasament din judet –voluntarii Crucii Roşii Sibiu realizează momente de animaţie pe care apoi le prezintă în centrele de plasament

- Distribuţie de tichete sociale in judeţ persoanelor vulnerabile

- Distribuţie de imbracaminte si incaltaminte  persoanelor vulnerabile din judeţ

- Colaborare cu diverse fundaţii  din Sibiu, din ţară şi din străinătate pentru acordarea de sprijin diverselor cazuri cu care ne confruntam, precum si participare activa  in cadrul retelei Sibiu Social, reteaua furnizorilor de servicii sociale din Sibiu

-       Susţinerea a numeroase cazuri umanitare, prin colecte, campanii stradale, organizare de concerte si diverse activităţi cu strângere de fonduri.

 

Programe pentru tineret si voluntariat:

- Şcoala Europeană  On Line pentru Voluntariat – proiect finantat de Comisia Europeana cu ocazia Anului European al Voluntariatului - 2011, unde avem ca parteneri fundaţii din Spania, Italia, Grecia, Letonia si Lituania – înfiinţarea unei şcoli on line şi livrarea unor cursuri gratuite  pentru voluntari si pentru personalul salarizat din ONG-uri. Crucea Rosie Filiala Sibiu a livrat şi tutorat on line cursuri de Fundrising, Timemanagement si Coaching în cadrul ONG-urilor

 

- Programul ALTFEL, educaţie de la egal la egal, realizat de voluntarii noştri instruiţi in liceele si scoliile sibiene, pe teme de sănătate, educaţie sexuala,  igiena corporala, consum de alcool si de droguri. Este un program care presupune educatie non formala iar barierele de comunicare sunt eliminate datorita varstei apropiate dintre voluntarii implicați in acest proiect si elevii si liceeni din Sibiu

- Editarea unui manual special pentru programul ATLFEL cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu

- Tabăra Internaţională LIDERI PENTRU MÂINE, ajunsă la cea de-a unsprezecea ediţie, manifestarea la care participă voluntari ai filialalei sibiene, precum si voluntarii de la alte filialale din tara si de la alte Organizaţii Non Guvernamentale din tara si din strainatate

- Programul ”Tinerii Actori ai Schimbării” – derulat în parteneriat cu alte filiale  de Cruce Roşie din ţară, proiect ce a presupus pregătire intensivă a 20 de voluntari ai fililalei Sibiu si apoi trimiterea lor în şcolile si liceele sibiene pentru a împărtăşi din experienţa lor de voluntari şi  pentru a disemina valorile umanitare.  Acest proiect are drept grup- ţintă 800 de elevi şi liceeni din judeţul nostru.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest