Write a comment

cresaÎn 1 iulie a început înscrierea copiilor la cinci dintre cele sapte crese din municipiu pentru luna septembrie a acestui an – nr. 1, 4, 5, 6 şi 8. La celelate doua creşe (nr. 2 si 7), înscrierile se vor face începand din 1 august.

Chiar dacă cererile de înscriere se primesc pe tot parcursul anului, pe măsură ce părinţii doresc să îşi înscrie copiii la creşă, înscrierile pentru luna septembrie sunt întotdeauna mai numeroase pentru că în septembrie începe şi anul şcolar şi activitatea didactică în grădiniţe.

Anul acesta cererile înregistrate în aceste trei zile au fost mai puţin numeroase decât în anii precedenţi – 203 (în 2012 înregistrându-se în aceste prime zile de înscriere peste 250 de cereri), acest număr incluzând însă şi cererile dublate de părinţi la mai multe creşe. În total, în cele şapte creşe publice din municipiul Sibiu sunt disponibile 429 de locuri. În prezent frecventează creşa 254 de copii, restul de 175 urmând să frecventeze grădiniţa din septembrie, împlinind 3 ani. Prin urmare, aceste 175 de locuri sunt disponibile pentru înscrieri.

La aceste locuri se vor adăuga încă 40 de locuri disponibile la creşa de pe strada Arhivelor. Lucrările la modernizare şi reconfigurare la acest obiectiv sunt în grafic şi urmează să se recepţioneze la jumătatea acestei luni. După mobilarea spaţiului, administraţia va face publică data de la care se primesc cereri de înscriere, activitatea urmând să înceapă la 1 septembrie.

Natalitatea în uşoară scădere în municipiul Sibiu. Dacă în anul 2010 Serviciul Evidenţa Persoanei a înregistrat 3.024 de nou născuţi, în 2011 numărul a scăzut la 2.809, iar în 2012 la 2.783. În primele şase luni ale anului 2013, numărul nou-născuţilor declaraţi a fost de 1.379.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest