Write a comment

Veste buna! Valoarea facturii la electricitate se va diminua în medie cu 4% în cursul lunii august.  Ca efect al amanarii acordarii de catre stat a unor certificate pentru producatorii de energie regenerabila, potrivit vicepresedintelui ANRE Emil Calota (fost primar al municipiului Ploiesti).

Acesta spune că are motive întemeiate să creadă că "bula energiei verzi se va calma" la începutul lui 2014.

Valoarea facturii la electricitate va scădea cu 4% în august, după amânarea unor certificate verzi, după cum transmite Mediafax.

"Opinia publică ar trebui să se calmeze vizavi de impactul negativ sau pozitiv al energiilor regenerabile în piaţa de energie. O abordare relativ simplă ar putea să fie de genul: Aşa cum bula imobiliară a făcut atât de multe valuri acum câţiva ani şi s-a calmat (…), cred că şi bula energiei verzi a ajuns la faza de calmare şi considerăm că începând cu 2014 investiţiile şi funcţionarea acestui sector vor intra în parametri de normalitate", a declarat joi Calotă, citat de agenţia de ştiri menţionată.

În cadrul unui conferinţe pe teme energetice, că efectul în facturi al aplicării noii legislaţii în privinţa energiei regenerabile va fi de 34%. Conform calculelor specialiştilor, având în vedere că din valoarea unei facturi la electricitate costul cu certificatele verzi reprezintă 12%, rezultă că facturile ar urma să scadă cu 4%.

Rămâne, însă, de văzut cum şi când vor resimţi concret acest efect românii de rând.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest