Write a comment

Muzeul ASTRA, dă marți ghiers unuia dintre cele mai frumoase evenimente, pln de vrajă și de tâlc: Olimpiada "Meșteșuguri Artistice Tradiționale", ediția a XXIV-a, faza locală (județul Sibiu).

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, iar ediția din acest an va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în perioada 26-28 martie.

Taine, har, trudă și… nealterată sămânță de tezaur străbun. Toate în mâinile și pricepere unor prunci ce, iată, au ales să ia calea sfântă a meșteșugurilor, primind dar de la meșteri și dascăli ce țin vii tradițiile. 

În competiție s-au înscris 122 elevi din 39 de unități școlare sau conexe și ateliere particulare din 14 localitati pe raza județului Sibiu. Aceștia participă la următoarele secțiuni: pictat icoane pe sticlă și lemn, pictură naivă, prelucrarea artistică a lemnului, mobilier pictat, pirogravură, xilogravură, metaloplastie, linguri pictate pe lemn, ceramica, ţesut la război orizontal, cusut, brodat, confecţionat piese de port popular, împletit, ciucuri pe chelteu, artă decorativă, confecționat măști.

Câștigătorii acestei etape vor participa la faza națională a competiției, care va avea loc între 24 și 28 iulie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

SUCCES TUTUROR!!!

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

 

 

Surse foto: Muzeul ASTRA, ziarullumina.ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest