Write a comment

Scandalul copilului ucis de câini la Bucureşti a reaprins dezbaterile pe tema modului în care trebuie rezolvată problema câinilor vagabonzi, o problemă cu care se confruntă şi Sibiul.

Însă, odată ce câinii au fost prinşi şi duşi la adăpost, ei sunt deparazitaţi, vaccinaţi, însemnaţi şi sterilizaţi, după care... sunt repuşi în locurile de unde au fost luaţi!

Explicaţie oficialilor din administraţie: aşa e legea, trebuie s-o respectăm!

Pe de altă parte, odată cu cazul copilului ucis în Bucureşti, pare a se demonta teoria reprezentanţilor unor asociaţii de protecţie a animalelor, care susţin că patrupedele sterilizate nu ar mai fi violente.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat în cursul zilei de azi Guvernului să adopte de urgenţă o Ordonanţă, prin care să se rezolve problema maidanezilor. 

"Fac apel la Guvern, pentru ca administratiile locale sint cu miinile legate de legislatia in vigoare, sa emita o Ordonanta de urgenta prin care sa stabileasca un termen scurt sau rezonabil in care iubitorii de ciini sa ia ciinii maidanezi acasa, sa-i tina in tarcul lor, dupa care cei care nu au fost adoptati sa fie imediat eutanasiati.

Povestea cu castrarea cainilor are 2 valente. Una, prelungeste timpul in care ciiniii fara stapan dispar de pe strazi, deci nu e o solutie relativ rapida, poate dura 10 ani, 18 ani, nu stiu cit traiesc cainii.

Castrarea e o solutie pe termen lung, care din 2004 de cind avem noua legislatie in vigoare, s-a dovedit ca nu da rezultate.

Rezultatul atualei legislatii care vizeaza castrarea si teoria lasarii lor tot pe strada s-a dovedit un esec.

Nu trebuie sa mai asteptam sa mai moara un copil sfasiat de caini ca sa intelegm ca trebuie sa luam aceasta masura", a fost poziţia exprimată de preşedinte.

De partea cealaltă, reprezentanţii unor ONG-uri şi alte persoane care se consideră"iubitoare de animale", spun că o asemenea intervenţie ne-ar dezumaniza şi că nu este posibil o acţiune de exterminare în masă de acest gen, problema nefiind exclusiv doar a maidanezilor, iar rezolvarea sa trebuie să implice o soluţie non-violentă, în spiritul evoluţiei pe care o pretindem.

Care este părerea ta? lansăm o dezbatere fără menajamente, cu argumente pro şi contra, ca să vedem ce este de făcut...

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest