Write a comment

Sibienii din cartierul Ştrand II au de astăzi, 4 septembrie, un nou parc amenajat pe 2.000 de metri pătraţi. Acest parc situat la intersecţia străzilor Dimitrie Cantemir şi Profesor Aurel Decei a fost amenajat de SC Apă Canal SA, parcul urmând să intre în administrarea municipalităţii pentru întreţinere.

„SC  Apă Canal SA continuă să se implice în astfel de proiecte menite să aducă un plus de confort comunităţii în care această societate funcţionează. Şi proiectul de faţă este lăudabil şi foarte reuşit. Parcul este bine venit în acest cartier care s-a dezvoltat mult în ultimii ani, aici locuind multe familii tinere, cu copii” a declarat primarul Klaus Iohannis la inaugurarea acestui nou parc.

Pe jumătate din suprafaţa acestui parc a fost plantat gazon, cealaltă jumătate fiind amenajată cu alei şi bănci, dar şi cu un loc de joacă pentru copii. Locul de joacă are o suprafaţă de aproximativ  270 mp şi este dotat cu leagăne, topogane, carusele, căţărători şi un modern complex de joacă.  Cele nouă dispozitive de joacă amplasate în această arie sunt confecţionate din lemn şi metal, iar la bază au montate dale speciale din cauciuc pentru siguranţa copiilor. Într-o altă zonă a parcului a fost creată o arie de relaxare prin montarea a patru mese cu bănci şi o cişmea.

În amenajarea acestui parc s-a pus un accent deosebit şi pe siguranţa celor care îl vor vizita. Parcul a fost împrejmuit cu gard, fiind create patru intrări. De asemenea, parcul va fi iluminat pe timp de noapte. Locul de joacă este  construit cu respectarea standardelor de securitate privind spaţiile publice destinate copiilor, echipamentele fiind certificate ISCIR.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest