Write a comment

NU UITAȚI DE MARELE EVENIMENT: Vineri 14 iunie 2019, ora 12.30, iubitorii de artă dar și cei mai curioși sunt așteptați la Muzeul Național Brukenthal din Piața Mare, să descopere peste 40 de lucrări de grafică, gravură și litografii semnate de marii artiști ai lumii: Picasso, Matisse, Dali și Klimt, într-o expoziție în premieră la Sibiu și în România.

 

Expoziția, la care s-a lucrat de mai bine de un an de zile, este realizată printr-un parteneriat între Muzeul Național Brukenthal și colecția avocatului George Șerban din București.

Curatorul expoziției, dr. Alexandru Constantin Chituță, șeful secției Educație, Marketing și Comunicare de la Muzeul Național Brukenthal, ne-a declarat: ”Cu bucurie va anunț că expoziția este gata! Am lucrat câteva zile și mâine, adică vineri, 14 iunie la orele amiezii, 12 30, în curtea fermecătoare a Muzeului Național Brukenthal vom putea deschide în mod festiv această expoziție. Sunt 42 de lucrări extraordinare ale importanților artiști ai lumii. Lucrări de grafică și litografii de mare frumusețe și care cu siguranță vor stârni curiozitate. Este o bucurie că am putut realiza aceasrtă expoziție, care trebuie să vă mărturisesc că este dorită de foarte multe muzee din România. Am primit multe telefoane pentru ca aceasta să fie vernisată în mai multe locuri. De la Muzeul Național Brukenthal va pleca apoi la prietenii noștri din Bistrița și la Oradea. Este o expoziție cu mesaj. Organizată sub genericul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu „Arta de a dărui”, expoziția amintește și subliniază faptul că artele sunt buni traducători culturali, ele pun în pagină experiențe comune, gânduri, preocupări, interese și, prin aceasta, aduc oamenilor darul apropierii. Arta și spectacolul pot fi chei de înțelegere a lumii de azi, a noii noastre sensibilități, ele deschid drumul spre reala acceptare a diferențelor, a Celuilalt. Altfel spus, ele sunt o fereastră deschisă spre toleranță.Expoziția va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii august. Trebuie să subliniez faptul că această expoziție este organizată exclusiv de Muzeul Național Brukenthal și generosul avocat George Șerban, un bun prieten și un colecționar extraordinar, cel care a susținut financiar și evenimentul de acum. Expoziția nu are alte surse de finanțare din partea Primăriei Sibiu sau a altor entități.

POFTIȚI SĂ VĂ BUCURAȚI DE ARTĂ!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest