Write a comment

E.S. Amabasadorul Franței în România, doamna Michèle Ramis, efectuează o vizită la Sibiu, în perioada 14-16 iunie 2019, cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru (FITS), unde peste 20 de manifestări culturale sunt înscrise în cadrul Sezonului Franța-România.    

 

Înaltul oaspete va participa, sâmbătă 15 iunie, la o conferință pe tema Sezonului Franța-România din cadrul FITS, în prezența domnului Andrei Țărnea, comisarul Sezonului, a domnului François Bloch, Președinte-Director general al BRD Société Générale, un mecena al Sezonului, și a domnului Constantin Chiriac, Președintelui FITS.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc anul acesta sunt genericul « Arta de a dărui », motto care pune în valoare și un al doilea context foarte special - Sezonul Franța-România, care își dorește să dăruiască celor două țări ale noastre de o oportunitate de a-şi reînnoi legăturile şi a da o nouă dinamică relaţiei lor. În Franţa, unde s-a desfășurat prima parte a Sezonului, publicul a avut ocazia de a descoperi și de redescoperi numeroşi artişti români și de a privi România dintr-o nouă perspectivă. În România, Sezonul vine cu un program eclectic, care își dorește să prezinte Franţa contemporană și dinamică, și să susțină francofonia”, a declarat Michèle Ramis.

 

Totodată, doamna Michèle Ramis va fi prezentă la inaugurarea platformei cultural-digitale „Micro-Folie”, alături de domnul Sergiu Nistor, Consilier prezidențial pe teme culturale, domnul Andrei Țărnea și domnul François Bloch. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

Diplomatul francez va asista, totodată, la spectacolul „Izvorul dansului / Session – Colin Dunne & Sidi Larbi Cherkaoui”, o colaborare între doi artiști originari din Irlanda, respectiv Belgia. 

În continuarea vizitei sale, doamna Michèle Ramis îl va întâlni duminică, 16 iunie, pe domnul Clément Dazin, renumit artist de circ francez al trupei „Humanoptère”. 

 

IMPORTANT: Participarea franceză în cadrul FITS va fi completată de o prezență inedită a Institutului Francez din România, în perioada 20-22 iunie. „Fix la FITS” este numele programului conceput de Institutul Francez, care va propune publicului larg o serie de activități interactive și de informare, pornind de la proiecte desfășurate în domenii variate, precum cooperarea artistică și culturală, educativă și universitară.

 

Secțiunea dedicată Sezonului din cadrul FITS 2019 include 8 spectacole de teatru, 12 spectacole în aer liber, o expoziție și un concert.

 

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este unul dintre cele mai importante festivaluri de artele spectacolului din România, cu o tradiție de peste 25 ani. FITS reprezintă, dincolo de o celebrare a artelor, o îmbinare perfectă între teatru, dans, circ, circ contemporan, operă, film, carte, expoziție și muzică.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest