Write a comment

Câinii fără stăpân vor fi luaţi de pe străzi, vor fi duşi în adăposturi, iar după 14 zile vor fi eutanasiaţi, dacă nu vor fi adoptaţi sau revendicaţi. Asta au decis azi deputaţii!

Însă, legea permite şi păstrarea câinilor în adăpost, dacă există fonduri suficiente şi spaţiu corespunzător la dispoziţie. Pe de altă parte, adopţia şi revendicarea sunt gratuite, se mai precizează în textul de lege.

Astfel, deputaţii au rezolvat problema reteritorializării câinilor fără stăpân, practică aplicată de administraţiile locale, în ciuda numeraselor critici venite din partea cetăţenilor, care reclamau numărul foarte mare de câini fără stăpân existenţi liberi pe stradă.

În cursul zilei de azi, Institutul de Cercetare al Interacţiunii Om-Animal, de la Cluj, a organizat o conferinţă de presă a cărei concluzie a fost că problema actuală a câinilor fără stăpân, având în vedere numărul foarte mare al acestora, nu se va putea rezolva decât prin eutanasiere. Specialiştii veterinari susţin că eutanasierea este în beneficiul animalului, pentru că se face prin procedee care nu produc suferinţă.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest