Write a comment

Într-un fel firesc… dar, pe de altă parte… la „mâna” știrilor false care împânzesc rețelele de socializare, mulți români au intrat în panică din pricina a ceea ce se întâmplă la noi dar și în lume cu coronavirusul. Această stare de tensiune, e accentuată, pe ici pe colo și de căpoșenia unora care parcă înadins transmit știri false, crezînd mai mult în ceea ce primesc prin mesaje de la prieteni binevoitori, în loc să verifice pe site-urile oficiale sau pur și simplu, solicitînd informații la instituțiile abilitate. La toate acestea, mai sunt și foarte mulți care, ȘTIU EI SIGUR, că totul nu e decât o „parodie” (citez acum un ziar local de undeva, din țară), „fabricată doar ca să sperie lumea și să facă vânzare unor medicamente”dsau unii care ignoră minimele reguli de igienă sau pe cele d eizolare la domiciliu, din comoditate, tupeu, ignoranță.

 

Ei bine, iată ce a transmis Ministerul Afacerilor Interneîn cursul acestei zile:

"Pentru a evita apariția știrilor false sau a dezinformărilor, pe această pagină vor fi publicate toate informațiile oficiale legate de virusul Coronavirus.

VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI DOAR DIN SURSE OFICIALE!

Astfel, până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile", a transmis MAI.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest